Kemal Tahir, 1960 sonrasında Türk düşünce ve edebiyat çevrelerinde görüşleri ile tartışmalara neden olmuştur. Sık sık Kemal Tahir’e, edebiyatına, tarih ve toplum kavrayışına ilişkin eleştiriler yöneltilmiştir. Yazarın ölümünden sonra da bu eleştiriler sürmüştür. Kemal Tahir’in gazete ve dergilerdeki yazı, soruşturma ve söyleşilerini bir araya getiren bu çalışmanın önemi, yazarın, salt romanları ile ilgili konuşmanın ötesinde, yazı, soruşturma ve söyleşileri kendisine yönelik eleştirileri cevaplama zemini olarak değerlendirmiş olduğunu bize göstermesidir. Bu kitapta toplanan metinler tam da bu an
Tükendi
Gelince Haber VerKemal Tahir, 1960 sonrasında Türk düşünce ve edebiyat çevrelerinde görüşleri ile tartışmalara neden olmuştur. Sık sık Kemal Tahir’e, edebiyatına, tarih ve toplum kavrayışına ilişkin eleştiriler yöneltilmiştir. Yazarın ölümünden sonra da bu eleştiriler sürmüştür. Kemal Tahir’in gazete ve dergilerdeki yazı, soruşturma ve söyleşilerini bir araya getiren bu çalışmanın önemi, yazarın, salt romanları ile ilgili konuşmanın ötesinde, yazı, soruşturma ve söyleşileri kendisine yönelik eleştirileri cevaplama zemini olarak değerlendirmiş olduğunu bize göstermesidir. Bu kitapta toplanan metinler tam da bu anlamda Kemal Tahir’in, sağlığında dönemin düşünsel ve edebi ikliminde kendisini nasıl konumlandırdığını, kendisine yöneltilen eleştirilere nasıl cevap verdiğini, açık bir biçimde ortaya koymaktadır.
Kolaya Kaçmayalım adlı bu eser, Kemal Tahir’in 1950 sonrasında farklı dergi ve gazetelerde yayımlanan yazılarını, soruşturmalarını ve söyleşilerini, ilk defa bir arada okuyucuya sunarak Kemal Tahir külliyatına tamamlayıcı bir halkayı daha eklemektedir.