Kant`ın üç Eleştirisinden ve Etikle ilgili iki ana yapıtından biri olan Pratik Aklın Eleştirisi `nin bu çevirisi, ilk defa 1980`de yayımlanmıştı. Çoktan tükenmiş olan bu çevirinin dördüncü baskısını, etik sorunların ülkemizde ve dünyada gündemde olduğu ve bu sorunlara kültürel yaklaşımların yaygınlık kazandığı bir zamanda okurlarımıza sunmaktan, böylece de insanı temel alan ve insan olan herkese seslenen bir Etik örneğini vermekten mutluyuz.
"Pratik ilkeler, altına birçok pratik kuralın girdiği genel bir isteme belirlemesi taşıyan önermelerdir. Taşıdıkları koşul, özne tarafından yalnız kendi istemesi için ge&ccedi
Tükendi
Gelince Haber VerKant`ın üç Eleştirisinden ve Etikle ilgili iki ana yapıtından biri olan Pratik Aklın Eleştirisi `nin bu çevirisi, ilk defa 1980`de yayımlanmıştı. Çoktan tükenmiş olan bu çevirinin dördüncü baskısını, etik sorunların ülkemizde ve dünyada gündemde olduğu ve bu sorunlara kültürel yaklaşımların yaygınlık kazandığı bir zamanda okurlarımıza sunmaktan, böylece de insanı temel alan ve insan olan herkese seslenen bir Etik örneğini vermekten mutluyuz.
"Pratik ilkeler, altına birçok pratik kuralın girdiği genel bir isteme belirlemesi taşıyan önermelerdir. Taşıdıkları koşul, özne tarafından yalnız kendi istemesi için geçerli görüldüğünde, özneldirler ya da maksimlerdir; bu koşul, nesnel, yani her akıl sahibi varlığın istemesi için geçerli olarak tanındığında ise, nesneldirler ya da pratik yasalardır.
""Saf akıl kendi başına pratiktir ve (insana) ahlak yasası diye adlandırdığımız genel bir yasa verir."
"Saf Pratik Aklın Temel Yasası: Öyle eyle ki, senin istemenin maksimi, hep aynı zamanda genel bir yasamanın ilkesi olarak da geçerli olabilsin."