Atatürk öncülüğündeki Türk Devrimi’nin temel savsözü, “bütünsel kalkınma” anlayışıdır. Bu kalkınma, yaşamın her alanındaki ileri gidişi önceler, eğitim-bilim-felsefe-kültür ve sanat gibi tüm toplumsal yapılardaki atılımların aynı anda ve kapsamlı biçimde olmasını amaçlar.
Evrensel uygarlığı ve çağdaşlaşmayı ancak toplumun sosyokültürel yapısını dönüştürerek yakalayabileceğini kavrayan Cumhuriyet, hem köhneleşmiş sanat kurumlarını hem de çağın gereksinimlerine yanıt veremeyen sanat anlayışını yenilemiştir. Türkiye’de sana
Tükendi
Gelince Haber VerAtatürk öncülüğündeki Türk Devrimi’nin temel savsözü, “bütünsel kalkınma” anlayışıdır. Bu kalkınma, yaşamın her alanındaki ileri gidişi önceler, eğitim-bilim-felsefe-kültür ve sanat gibi tüm toplumsal yapılardaki atılımların aynı anda ve kapsamlı biçimde olmasını amaçlar.
Evrensel uygarlığı ve çağdaşlaşmayı ancak toplumun sosyokültürel yapısını dönüştürerek yakalayabileceğini kavrayan Cumhuriyet, hem köhneleşmiş sanat kurumlarını hem de çağın gereksinimlerine yanıt veremeyen sanat anlayışını yenilemiştir. Türkiye’de sanat, insanlık tarihi açısından çok kısa sayılabilecek bir sürede, olanaklar ölçüsünde büyük değişimler ve atılımlar göstermiş, yurttaşlık bilincinin oluşmasında temel görevi üstlenmiştir.
A. Celal Binzet, Evin İlyasoğlu, Ayşegül Yüksel ve Burçak Evren gibi alanında uzman yazarların plastik sanatlar, müzik, tiyatro ve sinema alanlarındaki atılımın 100 yıllık öyküsünü anlattıkları Cumhuriyet’in 100. Yılında Sanat, devrimimizin bir asırlık kültür savaşını özetlemektedir