Bu kitapta Türk Ordusunun 15 Temmuz sonrası içine düştüğü kriz ve çıkış yolu, sivil-asker ilişkileri, dönüşüm ve askeri kapasite kazanımına odaklanarak tartışılmaktadır. Bunun için başlangıçta, 1990´lardan itibaren günümüze uzanan süreçte kumpaslarla birlikte içsel ve dışsal faktörlere odaklanarak krizin nedenleri incelenip, 15 Temmuz sonrası yapılan düzenlemeler mercek altına alınarak kritik riskler tespit ediliyor. Müteakiben, güvenlik ve savaşın dönüşümü, sivil-asker ilişkileri ve askeri dönüşüm kavramı üzerine kurumsal bir inceleme yapılarak çıkışın dayanakları oluşturuluyor.
Kitapta, Nasıl Bir Gelecek? sorusuyla geleceğin güvenlik ortamı, Türkiye´nin güvenlik öngörüsü ve güvenlik ihtiyaçlarına cevap verilirken; Nasıl Bir Ordu?
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitapta Türk Ordusunun 15 Temmuz sonrası içine düştüğü kriz ve çıkış yolu, sivil-asker ilişkileri, dönüşüm ve askeri kapasite kazanımına odaklanarak tartışılmaktadır. Bunun için başlangıçta, 1990´lardan itibaren günümüze uzanan süreçte kumpaslarla birlikte içsel ve dışsal faktörlere odaklanarak krizin nedenleri incelenip, 15 Temmuz sonrası yapılan düzenlemeler mercek altına alınarak kritik riskler tespit ediliyor. Müteakiben, güvenlik ve savaşın dönüşümü, sivil-asker ilişkileri ve askeri dönüşüm kavramı üzerine kurumsal bir inceleme yapılarak çıkışın dayanakları oluşturuluyor.
Kitapta, Nasıl Bir Gelecek? sorusuyla geleceğin güvenlik ortamı, Türkiye´nin güvenlik öngörüsü ve güvenlik ihtiyaçlarına cevap verilirken; Nasıl Bir Ordu? sorusuyla TSK´nın dönüşümü için kapsamlı bir model, dönüşüm stratejisi ve teşkilatlanma önerilmektedir. Ayrıca askerin demokratik sivil kontrolünün temel unsurları ayrıntılı olarak açıklanmakta, çağa uygun olarak sahip olunması gereken askeri doktrin, komuta ve kuvvet yapısı, insan kaynakları sistemi, askeri eğitim ve öğretim ve askeri liderlik boyutlarında önerilerde bulunulmaktadır.