Menü
Hesabım
Sepetim

221B İki Aylık Polisiye Dergi Sayı: 7 Ocak-Şubat 2017

Üretici Liste Fiyat
60,00
53,40
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Dünyanın önde gelen otoritelerinden Leslie S. Klinger, Algan Sezgintüredi’nin konuğu oldu ve ortaya leziz bir sohbet çıktı: “Olunabilecek Bir Süper Kahraman: Sherlock Holmes”.

John Watson bir kadın mıydı? Biz değil, bunu ilk kez 1941’de polisiye yazarı Rex Stout ortaya atıyor. İşte ortaya attığı ve linç edilmekten zor kurtulduğu o iddiaların Tülay Güneş Kılıç tarafından yapılan çevirisi 221B’de.

Şok olmaya devam: Sherlock Holmes akıl hastası mıydı? House MD dizisinin ilham kaynağı ve danışmanı, Amerikalı hekim, Emmy ödüllü gazeteci ve yazar Lisa Sanders, öykülerin satır aralarından ipuçlarıyla bu sorunun

221B İki Aylık Polisiye Dergi Sayı: 7 Ocak-Şubat 2017 Hakkında Bilgiler
Türü : Edebiyat
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 96
ISBN : 3990000034049
Basım Yılı : 2017
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Dünyanın önde gelen otoritelerinden Leslie S. Klinger, Algan Sezgintüredi’nin konuğu oldu ve ortaya leziz bir sohbet çıktı: “Olunabilecek Bir Süper Kahraman: Sherlock Holmes”.

John Watson bir kadın mıydı? Biz değil, bunu ilk kez 1941’de polisiye yazarı Rex Stout ortaya atıyor. İşte ortaya attığı ve linç edilmekten zor kurtulduğu o iddiaların Tülay Güneş Kılıç tarafından yapılan çevirisi 221B’de.

Şok olmaya devam: Sherlock Holmes akıl hastası mıydı? House MD dizisinin ilham kaynağı ve danışmanı, Amerikalı hekim, Emmy ödüllü gazeteci ve yazar Lisa Sanders, öykülerin satır aralarından ipuçlarıyla bu sorunun şaşırtıcı cevaplarını veriyor.

Abdülhamid’in polisiye hayranı olduğunu biliyoruz. Peki zat-ı şahanelerinin Conan Doyle’la tanışma hikâyesini bilir misiniz? Kendi içinde polisiye muammalar içeren bu gerçek hikâyeyi üstad Erol Üyepazarcı 221B okurları için yazdı.

Fulya Turhan, Maria Konnikova’nın aynı isimli kitabı çerçevesinde “Sherlock Gibi Düşünmek” konusunu derinlemesine irdeledi.

Son derece şaşırtıcı notlar içeren bir inceleme, Tunç Tayanç’tan geliyor. Tayanç, Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın resmedildiği dünya çapındaki pulları 221B okurları için derledi.

Sherlock Holmes, Cumberbatch’le Downey’den ibaret değil elbet. Algan Sezgintüredi, televizyon tarihindeki Sherlock Holmes dizilerini 221B okurları için derledi.

Pek sevgili Sevin Okyay ise olayın beyaz perde cephesini ele aldı ve “Sinemanın Sherlockları”nı yazdı.

Her kahraman yazarının çocuğu gibi midir? Konu Sherlock’sa değildir. Conan Doyle’un üvey evladı Sherlock Holmes ve ikilinin arasındaki nefret ilişkisini Koray Sarıdoğan anlattı.

Oğuz Eren “Tozlu Raflar”dan bu sefer yerli yazarların kaleme aldığı alla turca Sherlock Holmes uyarlamalarını inceliyor ve meraklısına uzun bir sahaf ziyareti vaat ediyor.

Edebi Cinayetler’de Yankı Enki, Conan Doyle’un yazmadığı, başka yazarların kaleminden çıkan “Öteki Sherlocklar”ı yazdı.

Komşudaki Sherlock Holmes’te neler var dersiniz? Filipos Filipou’nun “Yunan Sherlock Holmes” yazısı Serhan Özemrah çevirisiyle 221B’de.

Eh, o kadar Sherlock konuşmuşken polisiye yazarlarımızın gözünden ünlü dedektifi dinlememek olmazdı diyen Algan Sezgintüredi ‘ye Elçin Poyrazlar, Çağatay Yaşmut, Barış Soydan, Celil Oker, Esmahan Aykol, Suphi Varım, Cenk Çalışır, Armağan Tunaboylu, Ercan Akbay gibi isimler kendi Sherlock’larını anlattı.

Büyütecimizi dosya dışına çevirelim:

Kara Hafta İstanbul etkinliği kapsamında İstanbul’da bulunan usta polisiyeci Philip Kerr, Elçin Poyrazlar’ın sorularını yanıtlamak üzere 221B’de!

Fulya Turhan, “Dedektifler Ne Yer Ne İçer?” sayfasında Alexander McCall Smith’in meşhur kahramanı Mma Precious Ramotswe’nin mutfağına götürüyor bizi.

“Dizi Hafiyesi” Çağlan Tekil, bu sayıda 2016’da dikkatleri çeken yeni bir kadın dedektifin maceralarını anlatan “Marcella”yı enine boyuna yazdı.

Son yılların çok sevilen polisiye öykü ve romanlarının yazarı Cenk Çalışır’dan yeni öykü “Kiraz” da bu sayımızda.

Usta kalem Celil Oker, “Bir Yılbaşı Hikâyesi” başlıklı öyküsüyle yeni bir Remzi Ünal macerası anlatıyor bize.

Özlenen kahraman ve yazarı, 3.bölümüyle 221B’de: Esmahan Aykol’dan “Kati Hirşel’in Maceraları”.

Geçtiğimiz sayıda başlayan yepyeni bir Osmanlı polisiyesi, “Edhem Bey”de bu ay hikâye, daha heyecanlı hale geliyor. Mahir Ünsal Eriş yazdı, Ferit Güleç çizdi.

İlk sayıdan beri son sürat devam eden çizgi polisiye “Bozkır” ise yeni macerasıyla 221B’de. Levent Cantek’in kalemi, Murat Başol’un çizgileriyle.

Kuzey Rüzgârı’nda Ceyhan Usanmaz “yıllık hava durumu raporunu” veriyor ve 2016’da İskandinavya’dan esen polisiye rüzgârlarının haritasını çıkarıyor.

Amerikan çizgi romancılığının modern bir örneği olan “Fables (Masallar)”, Yigilante Kocagöz’ün büyütecinde bu ay.

Cüneyt Ülsever, kısa bir ara verdiğimiz tefrika romanı “Cinayet Polisi Dedemin Evrak-ı Metrukesi”nin 4.bölümüyle 221B’de.

Çağla Üren’den son zamanların dikkat çeken iki yerli polisiyesi Kara Muska ve Son Teşebbüs romanları etrafında bir inceleme: “Değişimlerin Eşiğindeki Polisiye”.

Bu sayının “Okurdan Gelen” öyküsü ise Arda Kıpçak’tan: “Polisi Y.”

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.