Felsefe binlerce yıldır bizi yaşamımız üzerine tefekkür etmeye, hakikati anlamaya, eleştirmeyi öğrenmeye ve en önemlisi sorgulamaya yöneltmeyi amaçlamıştır. Ancak felsefe metinlerinin ve kavramlarının, bu alanda uzman olmayan biri için neredeyse anlaşılmaz olması insanları felsefeden uzak tutmakta ve felsefenin bu nedenle kötü bir üne sahip olmasına neden olmaktadır. Her ne kadar böyle bir zorluğu olduğu düşünülse de felsefe biz farkında olmadan hayatlarımızın bir parçası haline gelmiştir.
32 Alıntıda Felsefe Tarihi okurları zamanda bir yolculuğa çıkararak Herakleitos’tan Aristoteles’e, Thomas More’d
Tükendi
Gelince Haber VerFelsefe binlerce yıldır bizi yaşamımız üzerine tefekkür etmeye, hakikati anlamaya, eleştirmeyi öğrenmeye ve en önemlisi sorgulamaya yöneltmeyi amaçlamıştır. Ancak felsefe metinlerinin ve kavramlarının, bu alanda uzman olmayan biri için neredeyse anlaşılmaz olması insanları felsefeden uzak tutmakta ve felsefenin bu nedenle kötü bir üne sahip olmasına neden olmaktadır. Her ne kadar böyle bir zorluğu olduğu düşünülse de felsefe biz farkında olmadan hayatlarımızın bir parçası haline gelmiştir.
32 Alıntıda Felsefe Tarihi okurları zamanda bir yolculuğa çıkararak Herakleitos’tan Aristoteles’e, Thomas More’dan Kant’a, Nietzsche’den Deleuze’e kadar felsefe tarihinin yaratıcılarını onlardan yapılan alıntılarla ele alıyor. Ünlü filozofların felsefeleri ve temel kavramları bu alıntılar temelinde basitçe ele alınarak okur ile felsefe arasında bir köprü kuruluyor.
32 Alıntıda Felsefe Tarihi okurlarını felsefe jargonuyla tanıştırmakla kalmayacak, felsefenin sahip olduğu anlaşılmazlık kisvesinden sıyrılmasında önemli bir rol oynayacaktır.