Dua, insanın Yüce Yaratıcı ile irtibat halinde olmasıdır. Dua, kul ile Allah arasında bir haberleşme, bir diyalog, bir köprü, tabiri caizse bir nevi konuşmadır. Dua; insanın, kendini doğru olarak tanıması, varlık içinde nerede ve hangi konumda bulunduğunun farkında olmasıdır.
Dua fıtridir. Allah, dua ihtiyacını insanın hamurunun mayasına koymuştur. İnsanın olduğu her yer ve zamanda dua da vardır. Dua, insanlık kadar eski, insanlık kadar yaygındır. Tarihin hiçbir döneminde, dünyanın hiçbir yerinde dili, dini, ırkı, kültürü, medeniyeti ne olursa olsun insan, duadan uzak kalmamıştır. Nefes alıp-verme, yeme-içme, uyuma, gülme-ağlama, sevme-nefret etme.. gibi maddi manevi ihtiyaçlar ve duygular nasıl insandan ayrılmaz özellikler ise dua
Tükendi
Gelince Haber VerDua, insanın Yüce Yaratıcı ile irtibat halinde olmasıdır. Dua, kul ile Allah arasında bir haberleşme, bir diyalog, bir köprü, tabiri caizse bir nevi konuşmadır. Dua; insanın, kendini doğru olarak tanıması, varlık içinde nerede ve hangi konumda bulunduğunun farkında olmasıdır.
Dua fıtridir. Allah, dua ihtiyacını insanın hamurunun mayasına koymuştur. İnsanın olduğu her yer ve zamanda dua da vardır. Dua, insanlık kadar eski, insanlık kadar yaygındır. Tarihin hiçbir döneminde, dünyanın hiçbir yerinde dili, dini, ırkı, kültürü, medeniyeti ne olursa olsun insan, duadan uzak kalmamıştır. Nefes alıp-verme, yeme-içme, uyuma, gülme-ağlama, sevme-nefret etme.. gibi maddi manevi ihtiyaçlar ve duygular nasıl insandan ayrılmaz özellikler ise dua ihtiyacı da öyle bir şeydir.
İşte dua, insanın bu durumunun farkına varması ve buna uygun bir hayat yaşamasının bir ifadesidir. Bu sebeple dua, Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından "kulluğun özü" şeklinde nitelendirilmiştir.
Bu çalışmamızda, günlük hayatta sürekli okunabilecek çeşitli duaları derleyerek, okurlarımızın manevi yolculuğuna bir katkımız olsun istedik.