Dünya genelinde 2021 yılında 432 afet gerçekleşirken; 2001-2020 arasında ortalama her yıl 347 afet gerçekleştiği görülmektedir. Bu da demektir ki, insanoğlu neredeyse her gün bir afetle yüz yüze kalmaktadır. Türkiye yine çeşitli afetlerin oldukça fazla gerçekleştiği bir ülkedir. Kısaca afetler hayatın içinde ve bizi en çok etkileyen olaylardan bir tanesidir. Meydana gelen afetler sadece can kaybına değil bir çok mal kaybına yani ekonomik kayıplara da sebep olmaktadır. Ayrıca afetler nedeniyle büyük göçler meydana gelebilmekte ve dünyada sosyolojik bazı değişimlerde gerçekleşmektedi
Tükendi
Gelince Haber VerDünya genelinde 2021 yılında 432 afet gerçekleşirken; 2001-2020 arasında ortalama her yıl 347 afet gerçekleştiği görülmektedir. Bu da demektir ki, insanoğlu neredeyse her gün bir afetle yüz yüze kalmaktadır. Türkiye yine çeşitli afetlerin oldukça fazla gerçekleştiği bir ülkedir. Kısaca afetler hayatın içinde ve bizi en çok etkileyen olaylardan bir tanesidir. Meydana gelen afetler sadece can kaybına değil bir çok mal kaybına yani ekonomik kayıplara da sebep olmaktadır. Ayrıca afetler nedeniyle büyük göçler meydana gelebilmekte ve dünyada sosyolojik bazı değişimlerde gerçekleşmektedir. İnsanlar ve ülkeler bu afetlerden korunmak için yoğun çabalar harcamakta ve büyük harcamalar yapmaktadır. Bu nedenle afetlerin tanınması ve afet yönetimi genel anlamda büyük önem taşımaktadır.
Elinizdeki bu eser; afetler ve afet yönetimi konusunda güncel verilerle hazırlanmış bir kitaptır. Eserde özellikle afetlerin genel özellikleri, dünya ve Türkiye’deki durumu ve afete karşı alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur.