Eğitim, toplumsal değerlerin geliştirilip bireye kazandırılmasında en önemli kurumlardan birisidir. Eğitimde çoğu zaman somut akademik hedeflere odaklanılsa da bunların altında yatan değer aktarımı ve farkındalığı fonksiyonunu görmezden gelemeyiz. İçinde yaşadığımız dönemde değerler eğitimi, eğitimin tabii bir işlevi olmanın ötesinde bir ihtiyaç olarak da kendisini gün geçtikçe artan bir oranda hissettirmektedir. Tüm dünya çocukları, gün geçtikçe büyüyen sosyal problemler ve birbirlerine karşı ve onları çevreleyen dünyaya karşı saygı yoksunluğundan giderek daha çok etkilenmektedir. Pek çok ülkedeki ebeveynler ve eğitimciler alarm çanları çalan bu eğilimi tersine çevirebilmek için değerler eğitimi üzerinde yeni bir bilinçle durma gereği h
Tükendi
Gelince Haber VerEğitim, toplumsal değerlerin geliştirilip bireye kazandırılmasında en önemli kurumlardan birisidir. Eğitimde çoğu zaman somut akademik hedeflere odaklanılsa da bunların altında yatan değer aktarımı ve farkındalığı fonksiyonunu görmezden gelemeyiz. İçinde yaşadığımız dönemde değerler eğitimi, eğitimin tabii bir işlevi olmanın ötesinde bir ihtiyaç olarak da kendisini gün geçtikçe artan bir oranda hissettirmektedir. Tüm dünya çocukları, gün geçtikçe büyüyen sosyal problemler ve birbirlerine karşı ve onları çevreleyen dünyaya karşı saygı yoksunluğundan giderek daha çok etkilenmektedir. Pek çok ülkedeki ebeveynler ve eğitimciler alarm çanları çalan bu eğilimi tersine çevirebilmek için değerler eğitimi üzerinde yeni bir bilinçle durma gereği hissetmektedir.
Bu çalışma, eğitimci ve ebeveynlere hem kendi değer dünyalarını zenginleştirme hem de yarının yetişkinlerine temel değerlerimizi kazandırmada geleneksel ile günceli bir araya toplayan, teorik ve pratik bir destek noktası oluşturmayı amaçlamaktadır. Çalışma önce ahlak, değerler ve ahlaki karakter üzerine ahlak ilmi ve İslam ahlakı merkezli birikimi yeni bir bakış açısıyla okuyucuya sunmaya çalışmaktadır. Ardından günümüzde en yaygın bir şekilde kabul gören ve uygulanan ahlak eğitimi formu olan değerler eğitimini ele almaktadır. Böylelikle bir yandan değerler ve eğitiminin ahlak ve İslâm ahlakı içindeki köklerini okuyucuya görme imkanı verirken diğer yandan da günümüz değerler eğitimi çalışmalarına bu eğitimin geleneksel boyutunu oluşturan ahlâk ve eğitimi üzerinden katkı yapmaya çalışmaktadır.