Türkiye’de, Siyaset Bilimi ve Güvenlik Çalışmalarının ortak noktasını oluşturan konuların başında silahlı kuvvetlerin siyasetle ilişkisi gelmektedir. Bu alan hem teknik hem de aktarılması zorlu bir süreci içermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dönüşümü ya da iktidar ile ilişkileri uzun müddet boyunca tek yönlü ya da kapsamdan uzak bakışların konusu yapılmıştı.
On yıllık araştırma sürecine dayalı bu çalışmayla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, siyaset, basın, kendi iç işleyişiyle ilgili durum ve dönüşümleri akademik disiplin dahilinde aktarılmıştır. Bu y&
Tükendi
Gelince Haber VerTürkiye’de, Siyaset Bilimi ve Güvenlik Çalışmalarının ortak noktasını oluşturan konuların başında silahlı kuvvetlerin siyasetle ilişkisi gelmektedir. Bu alan hem teknik hem de aktarılması zorlu bir süreci içermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dönüşümü ya da iktidar ile ilişkileri uzun müddet boyunca tek yönlü ya da kapsamdan uzak bakışların konusu yapılmıştı.
On yıllık araştırma sürecine dayalı bu çalışmayla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, siyaset, basın, kendi iç işleyişiyle ilgili durum ve dönüşümleri akademik disiplin dahilinde aktarılmıştır. Bu yönüyle çalışma; asker-sivil ilişkilerinin her boyutunu inceleyen askerler, akademisyenler, politik yapıcılar ve güvenlik kurumları mensupları başta olmak üzere okuyucuların ilgisine sunulmuştur.
Türkiye’de ki milli güvenlik mekanizmasının hatta bazı durumlarda iç ve dış siyasi parametrelerin, Silahlı Kuvvetler ve Silahlı Kuvvetler-Siyaset ilişkilerinin analizi ortaya koyulmadan anlaşılabilmesi mümkün değildir. Bu bakımdan bu çalışma siyaset, siyasal iletişim, siyasi tarih ögelerinin dışında Türkiye’nin güvenlik kültürü ve bu kültürün gelişiminin anlaşılması ve desteklenmesine katkıda bulunmaktadır.