Einstein’ın bilime olan merakı henüz 4-5 yaşlarındayken babasının verdiği manyetik pusula ile başlamıştır. Kendisi de yetişkinlik döneminde o pusulanın üzerinde yarattığı etkinin büyüklüğünden bahsetmiştir. Babasının onu neşelendirmek için verdiği pusulanın fazlasıyla ilgisini çektiğini söylemiş, bu dünyada keşfedilmesi gereken bir şeyler olduğunu düşünmesini sağladığını belirtmiştir.
Geçtiğimiz yüzyılın dehası olarak da anılan Einstein, bütün dünyanın tanıdığı bir bilim insanı! Fizik alanında yaptığı çalışmalar ile bilim dünyasına büyük katkısı olan deha, bu niteliğinin yanı sıra bir aydın olarak da tanınmaktadır. Barışçı olan hümanist Einstein, hiçbir zaman savaş yanlısı olmamıştır. Hatta Nazilerin yükselişinden rahatsız olduğu i
Tükendi
Gelince Haber VerEinstein’ın bilime olan merakı henüz 4-5 yaşlarındayken babasının verdiği manyetik pusula ile başlamıştır. Kendisi de yetişkinlik döneminde o pusulanın üzerinde yarattığı etkinin büyüklüğünden bahsetmiştir. Babasının onu neşelendirmek için verdiği pusulanın fazlasıyla ilgisini çektiğini söylemiş, bu dünyada keşfedilmesi gereken bir şeyler olduğunu düşünmesini sağladığını belirtmiştir.
Geçtiğimiz yüzyılın dehası olarak da anılan Einstein, bütün dünyanın tanıdığı bir bilim insanı! Fizik alanında yaptığı çalışmalar ile bilim dünyasına büyük katkısı olan deha, bu niteliğinin yanı sıra bir aydın olarak da tanınmaktadır. Barışçı olan hümanist Einstein, hiçbir zaman savaş yanlısı olmamıştır. Hatta Nazilerin yükselişinden rahatsız olduğu için hem ülkesi Almanya’yı terk etmiş hem de Alman vatandaşlığından çıkmıştır.
Diğer çocuklara göre çok daha geç yaşta konuşan Einstein’ın ailesi onun bu durumundan şüphelenmiş, hatta geri zekâlı olabileceğinden korkmuştur. Ancak hepimizin bildiği gibi ailenin şüphelerinin yersiz olduğu anlaşılmış, Einstein geriden ziyade, zekâsının ne kadar ileri seviyede olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.