Türk-İslam kültürünün en ince zevkini yansıtan, yıllar yılı nakış gibi işlenen, emek ile inşa ve ihya edilen tamamı ahşap veya ahşap direkli camiler ilk kez bir kitapta toplandı.
Gazeteci-Yazar Hüseyin Tunçay tarafından hazırlanan ve Tunçay Yayıncılık tarafından yayına verilen ‘’ANADOLU’NUN AHŞAP CAMİLERİ’’ adlı kitapta, Selçuklu ve Osmanlı döneminden miras kalan ahşap camiler ele alınıyor.
En eskisi 800 yıllık olan ahşap camilerle ilgili bugüne kadar yerel bazda ve akademik bazı araştırmalar olsa da ‘ANADOLU’NUN AHŞAP CAMİLERİ’ kita
Tükendi
Gelince Haber VerTürk-İslam kültürünün en ince zevkini yansıtan, yıllar yılı nakış gibi işlenen, emek ile inşa ve ihya edilen tamamı ahşap veya ahşap direkli camileri konu edinen kitabımız ikinci baskısı ile tekrar karşınızda. En eskisi 800 yıllık olan ahşap camilerle ilgili bugüne kadar yerel bazda ve akademik bazı araştırmalar olsa da kitap yer verdiği cami sayısı açısından Türkiye’de ahşap camiler konusunda yazılmış en kapsamlı eser olma özelliğini taşıyor.
Çalışmada, Trabzon, Rize, Konya, Ankara, İstanbul, Çorum, Afyon, İzmit ve Eskişehir, Denizli gibi Anadolu’nun bir çok ilindeki tamamı ahşap veya ahşap direkli camilerin en güzel örneklerini okura sunuluyor.
Türkiye’de ahşap cami olarak en bilinen Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Sivrihisar Ulu Camii, Afyon Ulu Cami, Samsun Göğceli Camii gibi şaheserlerin yanında, Konya Bozkır Asarlık, Trabzon Dernekpazarı Kondu, Kastamonu Mahmut Bey, Denizli Savran ve Yazır camileri nadide eserler de kitapta yer bulmuş durumda.
Kitapta, 240 ahşap ve ahşap direkli camiye kitabında yer verilmiş. Kitapta bu nadide eserlerin fotoğraflarının yanında sanatsal ve tarihi özellikleri ile bunları görmek isteyenler için ulaşım bilgileri de bulunuyor.
İyi okumalar dileğiyle.