Ankara’yı disiplinler arası araştırmalarla inceleyen Ankara Araştırmaları Dergisi’nin 21. sayısında, kent ve mimarlık tarihi, kültürel ve sosyal tarih, kent ve çevre bilimleri alanlarında gerçekleştirilmiş bilimsel çalışmalar okuyucuya sunulmaktadır.
Sayının ilk makalesinde Çankaya ilçesinde, COVID-19 Pandemisi sürecindeki çevrimiçi market alışveriş tercihleri ile perakende marketlerin erişilebilirliği arasındaki ilişkiler incelenmektedir. İkinci çalışma, Ulus ve Kızılay semtlerini örneklem alarak, Ankara’nın kent merkezi dinamiklerini ve trafiğe bağlı kirliliklerin istatistiki anal
Tükendi
Gelince Haber VerAnkara’yı disiplinler arası araştırmalarla inceleyen Ankara Araştırmaları Dergisi’nin 21. sayısında, kent ve mimarlık tarihi, kültürel ve sosyal tarih, kent ve çevre bilimleri alanlarında gerçekleştirilmiş bilimsel çalışmalar okuyucuya sunulmaktadır.
Sayının ilk makalesinde Çankaya ilçesinde, COVID-19 Pandemisi sürecindeki çevrimiçi market alışveriş tercihleri ile perakende marketlerin erişilebilirliği arasındaki ilişkiler incelenmektedir. İkinci çalışma, Ulus ve Kızılay semtlerini örneklem alarak, Ankara’nın kent merkezi dinamiklerini ve trafiğe bağlı kirliliklerin istatistiki analizini sunmaktadır. Bir diğer makalede Ankara’da konut ve yol arayüzleri, kentin zaman-mekânsal dönüşümü içinde ele alınmaktadır. Bu sayıda ayrıca kentin Kültürel Peyzaj Ögeleri de ele alınmakta, konuyla ilgili Ankara Batı Tümülüslerini bir kentsel deneyim rotası üzerinden inceleyen ve değerlendiren bir çalışma da yer almaktadır.
Sayıda kent ve mimarlık tarihi kapsamında yayımlanan araştırmalar, dönem özelliklerini tanımlamakta ve önemli eserlere odaklanmaktadır. Bu doğrultuda hazırlanan makalelerden birisi, Tanzimat Dönemi uygulamalarının Ankara kent dokusuna etkisini ortaya koymaktadır. Dönemsel incelemeler arasında modern mimarlık mirasının özgün örneklerinden Kavaklıdere Sineması da bir değer analizi çalışması ile bu sayıda yer bulmaktadır. kent ile ilgili kültürel üretimlerden birisi olan Ankara Havası belgesel filmini Bourdieucü yaklaşımla değerlendiren son araştırma makalesi ise kolektif hafızanın yeniden üretimi konusunu tartışmaya açmaktadır.