Spor, sosyal bir ortamdır. Sporcu ve antrenör arasındaki ilişki, sporcuların psikososyal, fiziksel gelişimleri açısından oldukça önemlidir. Olumlu iletişim süreçlerinin geçtiği, olumlu ilişkilerin kurulduğu ortamda oluşan bir antrenör-sporcu ilişkisi, sporcu motivasyonunu, sporcu doyumunu artırmakla birlikte sporculara becerilerini geliştirmek için de uygun ortam sağlamaktadır. Antrenörün iletişimi, kişilik özelliği farklı olsa da önemli olan sporcularla iletişimin güçlü olmasıdır.
Sporcunun yoğun antrenman programlarına katılması, antrenörün isteklerini yapması ve tüm müsabaka boyunca arkadaşl
Tükendi
Gelince Haber VerSpor, sosyal bir ortamdır. Sporcu ve antrenör arasındaki ilişki, sporcuların psikososyal, fiziksel gelişimleri açısından oldukça önemlidir. Olumlu iletişim süreçlerinin geçtiği, olumlu ilişkilerin kurulduğu ortamda oluşan bir antrenör-sporcu ilişkisi, sporcu motivasyonunu, sporcu doyumunu artırmakla birlikte sporculara becerilerini geliştirmek için de uygun ortam sağlamaktadır. Antrenörün iletişimi, kişilik özelliği farklı olsa da önemli olan sporcularla iletişimin güçlü olmasıdır.
Sporcunun yoğun antrenman programlarına katılması, antrenörün isteklerini yapması ve tüm müsabaka boyunca arkadaşları ile uyumlu bir şekilde müsabakayı belirli bir performans seviyesinde tamamlayabilmesi, antrenör ve sporcu arasındaki farklı bir özelliğin olması gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Bu özellik sporcu ve antrenör açısından “iletişim becerisi” olarak belirlenmiştir. Çünkü sporcu ne kadar üst düzey bir sporcu olsa da veya antrenör ne kadar bilgili olsa da karşılıklı olarak verimli bir iletişim bağı kurulmadığında sporcu istenileni yapamayacak, antrenör ise bilgilerini ve deneyimlerini sporcuya aktaramayacaktır.
Antrenörler, sporcularının performanslarını arttırmak ve daha verimli antrenmanlar yapmalarını sağlamak için daha etkili iletişim kurmaları gerekmektedir. Kitabın tüm antrenörlere faydalı olması umut edilmektedir.