1984 yılında, Amerikalı bir fotoğrafçı olan Laurence Salzmann ve Türk asıllı antropolog eşi Ayşe Gürsan -Salzmann`a, Tel Aviv`deki Beth Hatefutsoth Müzesi tarafından, Türkiye`deki Judaik eser ve anıtların fotoğraflara dökümantasyonunu hazırlaması önerisi getirildi.
Bu eser ve anıtlar, 1492 yılında İspanya`dan kovulduktan sonra, Sultan II. Bayezid tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına kabul edilen kişilerin yapıtlarıydı; ancak bunlar sadece hikayenin bir bölümüne tanıklık edebilirlerdi. Bu nedenle Salzmann`lar fotoğraf projelerini biraz daha genişleterek günümüze sayıları 22.000 olan Türk Yahudileri`nin yaşamından kesitler sunan ve Müslüman Türkler için de Yahudilerin tercih edilen bir etnik toplum olma nedenlerini araştıran
Tükendi
Gelince Haber Ver1984 yılında, Amerikalı bir fotoğrafçı olan Laurence Salzmann ve Türk asıllı antropolog eşi Ayşe Gürsan -Salzmann`a, Tel Aviv`deki Beth Hatefutsoth Müzesi tarafından, Türkiye`deki Judaik eser ve anıtların fotoğraflara dökümantasyonunu hazırlaması önerisi getirildi.
Bu eser ve anıtlar, 1492 yılında İspanya`dan kovulduktan sonra, Sultan II. Bayezid tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına kabul edilen kişilerin yapıtlarıydı; ancak bunlar sadece hikayenin bir bölümüne tanıklık edebilirlerdi. Bu nedenle Salzmann`lar fotoğraf projelerini biraz daha genişleterek günümüze sayıları 22.000 olan Türk Yahudileri`nin yaşamından kesitler sunan ve Müslüman Türkler için de Yahudilerin tercih edilen bir etnik toplum olma nedenlerini araştıran bir film de eklediler.
``Türk Seferadları: 500 Yıl`` adlı film, Türkiye`de yaşayan Sefarad Yahudieri`nin hikayesini anlatmaktadır. Fotoğraflar, Anyos Munchos i Buenos / Celebrating 500 Years of Sephardim in Turkey: 1492-1992 ismi altında düzenlenen çeşitli sergilerde ve değişik ülkelerde gösterime sunuldu.