Aşağılanmaya Hayır, Fransa’nın eski kolonilerinde yaşayan halkların katlandıkları aşağılanmaları ve çektikleri acıları Aimé Césaire’in ağzından anlatıyor.
1930’ların Paris’indeyiz. Martinique’li genç şair Aimé Césaire ve arkadaşları siyahi hareketini başlatırlar. Anayurdun eski kolonilerini birer çocuk gibi gören tavrına karşı çıkarak Antillerden Senegal’e bütün siyahi halkları, üzerlerinde baskı oluşturan bu aşağılanmaya karşı mücadelelerine katılmaya ve aksanlarından, kültürel çeşitliliklerinden ve geçmişlerinden gurur duymaya davet ederler. Aimé Césaire edebi eserlerinde de
Tükendi
Gelince Haber VerAşağılanmaya Hayır, Fransa’nın eski kolonilerinde yaşayan halkların katlandıkları aşağılanmaları ve çektikleri acıları Aimé Césaire’in ağzından anlatıyor.
1930’ların Paris’indeyiz. Martinique’li genç şair Aimé Césaire ve arkadaşları siyahi hareketini başlatırlar. Anayurdun eski kolonilerini birer çocuk gibi gören tavrına karşı çıkarak Antillerden Senegal’e bütün siyahi halkları, üzerlerinde baskı oluşturan bu aşağılanmaya karşı mücadelelerine katılmaya ve aksanlarından, kültürel çeşitliliklerinden ve geçmişlerinden gurur duymaya davet ederler. Aimé Césaire edebi eserlerinde de politik mücadelesinde de sömürgeci reflekslere karşı savaş vermeye ve siyahilerin onurunu savunmaya her daim devam etmiştir.