Birinci Dünya Savaşı’na farklı bir açıdan yaklaşmayı amaçlayan çalışmanın temel kaynaklarını Askerî Mecmualar oluşturmaktadır. Askerî Mecmua, Köklü bir geçmişe sahip olup Birinci Dünya Savaşı yıllarında yayın hayatına ara verse de 1 Mart 1919tarihinden itibaren tekrar yayınlanmaya başlamıştır. 1948 yılında ise isim değişikliğine gidilmiş ve yayın hayatına devam etmiştir.
Çalışmada Birinci Dünya Savaşı’nda Türk Cepheleri Askerî Mecmua’da kaleme alınmış çalışmalara dayanılarak incelenmiştir. Askerî Mecmualarda Birinci Dünya Savaşıve Türk Cephelerine dair pek çok telif ve tercüme çalışmalar b
Tükendi
Gelince Haber VerBirinci Dünya Savaşı’na farklı bir açıdan yaklaşmayı amaçlayan çalışmanın temel kaynaklarını Askerî Mecmualar oluşturmaktadır. Askerî Mecmua, Köklü bir geçmişe sahip olup Birinci Dünya Savaşı yıllarında yayın hayatına ara verse de 1 Mart 1919tarihinden itibaren tekrar yayınlanmaya başlamıştır. 1948 yılında ise isim değişikliğine gidilmiş ve yayın hayatına devam etmiştir.
Çalışmada Birinci Dünya Savaşı’nda Türk Cepheleri Askerî Mecmua’da kaleme alınmış çalışmalara dayanılarak incelenmiştir. Askerî Mecmualarda Birinci Dünya Savaşıve Türk Cephelerine dair pek çok telif ve tercüme çalışmalar bulunur. Kaleme alınan bazı çalışmaların yazarları ise savaşa bizzat iştirak etmiş kimselerdir. Onların Birinci Dünya Savaşı ve Türk Cepheleriyle ilgili olarak cephelerde yaşadıkları tecrübeler başta olmak üzere pek çok konuda görüş ve değerlendirmeleri mevcuttur. Bu açıdan Askerî Mecmualar Birinci Dünya savaşı ve Türk Cepheleri açısından mühim ve değerli bir kaynaktır.