Menü
Hesabım
Sepetim

Atatürk İçin Düzenlenen Cenaze Törenleri ve Ölümü’nün Yankıları

Üretici Liste Fiyat
172,00
103,20
Yorum Yap
Listeye Ekle
Öne Çıkan Bilgiler

Atatürk, Türk Milleti için çok önemli ve değerli işler başardıktan sonra 57 yaşında, insan hayatı için erken denebilecek bir yaşta elim bir hastalık nedeni ile hayatını kaybetmiştir. Türk Milleti Atatürk’e ismine yaraşır bir şekilde büyük  cenaze törenleri düzenlemiştir. 
         Atatürk’ün cenazesi önce İstanbul’da hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’nda katafalka konulmuş, Türk halkı üç gün naaşın önünden saygı geçişi yapmıştır. Daha sonra naaş büyük bir cenaze korteji ile Sirkeci’ye oradan deniz yolu

Atatürk İçin Düzenlenen Cenaze Törenleri ve Ölümü’nün Yankıları Hakkında Bilgiler
Türü : Mustafa Kemal Atatürk
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 156
ISBN : 9786254255151
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Tükendi

Gelince Haber Ver

Atatürk, Türk Milleti için çok önemli ve değerli işler başardıktan sonra 57 yaşında, insan hayatı için erken denebilecek bir yaşta elim bir hastalık nedeni ile hayatını kaybetmiştir. Türk Milleti Atatürk’e ismine yaraşır bir şekilde büyük  cenaze törenleri düzenlemiştir. 
         Atatürk’ün cenazesi önce İstanbul’da hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’nda katafalka konulmuş, Türk halkı üç gün naaşın önünden saygı geçişi yapmıştır. Daha sonra naaş büyük bir cenaze korteji ile Sirkeci’ye oradan deniz yoluyla İzmit’e getirilmiş, İzmit Garı’ndan özel trenle Ankara’ya uğurlanmıştır. 
          Ankara’da Atatürk için büyük bir cenaze töreni daha yapılmış ve naaş geçici olarak kalmak üzere Etnoğrafya Müzesi’ne yerleştirilmiştir. Etnoğrafya Müzesi’nde 15 sene kaldıktan sonra Anıtkabir’in yapılması ile Atatürk’ün naaşı ebedi istiratgahına götürülerek törenle orada defnedilmiştir. 
           Atatürk için yapılan cenaze törenleri Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilen ilk devlet cenaze töreni örneğidir. Bütün halk top yekun olarak Atatürk’e saygılarını sunmak için İstanbul’da ve Ankara‘da düzenlenen cenaze törenlerinde cenaze kortejine eşlik etmiş ve caddeleri doldurmuştur. Atatürk hayatında yaptığı gibi ölümünde de geniş halk yığınlarını bir araya getirmiştir. 
            Hükümet cenaze törenlerinin bütün ayrıntılarını önceden planlamış, üzücü ve istenmeyen bir olay dışında herhangi bir aksaklığa izin vermemiştir. Türk halkı da gerek İstanbul’da ve gerekse Ankara’da meydanları olağanüstü kalabalıklarla hıncahınç doldurarak Atatürk’e olan minnetini ve son görevini yerine getirmiştir. 
              Atatürk şahsı ile Türk Milleti’ne ilelebet şeref vermiştir. O Türk milletini en iyi anlayan adamların en büyüğüdür. Doğduğu günden beri milletinin yüzüne ve kalbine bakmıştır. Türk insanını aydınlatmıştır, hayatı ile Türk Milleti’ne övünç kaynağı olmuştur, ölümü ile de Türkiye’nin medeniyet inkılabını samimi olarak benimsediğine dünyanın bir kere daha anlamasına aracılık etmiştir. 
           Bundan dolayı, Türk Milleti’nin kalbinde ve tarihinde ebedi yerini almıştır. Atatürk’e devlet töreni yapıldığı için ondan sonra ölen Cumhurbaşkanları için devlet töreni yapmak bir gelenek olmuştur. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.