Ateizm, Tanrısızlık, inanmayı reddetmekle başladı ve bugün *dine karşı* bütün iddiaları değerlendirmeden doğrulayan bir inanca dönüştü. İNANMAK artık ateizmi tanımlayan bir kelime. Bir ateist ne derse doğrudur, teist ne derse yanlıştır tavrı bu durumu ispatlamakta. Yakın zamana dek, hurafelerden bıkanların başı çektiği bu akım, artık içinde inanç unsurlarını barındırmakta ve tıpkı diğer dinler gibi müntesiplerine kurtuluş vaat etmekte.
Bu kitap, sosyal medya ile birlikte kendilerine daha fazla ifade ve tebliğ alanı bulan bu yeni dinin mensuplarına, inandıkları dinin çelişkilerini göstermeyi kendine görev edinmekte. Neden inanmıyoruz diyerek sıraladıkları yüz küsur itirazın hepsine mümkün olduğunca itiraz üretmekte. Bazı itirazların
Tükendi
Gelince Haber VerAteizm, Tanrısızlık, inanmayı reddetmekle başladı ve bugün *dine karşı* bütün iddiaları değerlendirmeden doğrulayan bir inanca dönüştü. İNANMAK artık ateizmi tanımlayan bir kelime. Bir ateist ne derse doğrudur, teist ne derse yanlıştır tavrı bu durumu ispatlamakta. Yakın zamana dek, hurafelerden bıkanların başı çektiği bu akım, artık içinde inanç unsurlarını barındırmakta ve tıpkı diğer dinler gibi müntesiplerine kurtuluş vaat etmekte.
Bu kitap, sosyal medya ile birlikte kendilerine daha fazla ifade ve tebliğ alanı bulan bu yeni dinin mensuplarına, inandıkları dinin çelişkilerini göstermeyi kendine görev edinmekte. Neden inanmıyoruz diyerek sıraladıkları yüz küsur itirazın hepsine mümkün olduğunca itiraz üretmekte. Bazı itirazların akıl-mantık zemininde ifadesi mümkün olmadığından onlara da gülüp geçmeyi kafi görmekte.
Ateistler en az diğer dinler kadar saygıyı ve en az kendilerinin diğer dinlere gösterdiği kadar tahammülsüzlük ve saygısızlığı hak ediyor. Bu çabayı kitaplaştıran Post Yayın’a, kitabı madden-manen destekleyecek dostlarımıza ve hasetlenecek, kinlenecek muhtemel düşmanlarımıza binler teşekkür. Ateizmus 1’in 2’si, Deizmus’u da sırada. Marifet iltifata tabi, müşterisiz meta zayi, malum.