İbrahim Tığ’ın son öykü kitabı olan “Bahar” adlı eserinde 23 öykü bulunmaktadır.
İbrahim Tığ’ın öykü karakterleri gerçek hayattan devşirilmiş, yöresel bir tavırla ele alınmış bu da onu öykücülük de başarılı kılmıştır. Öyküde bu otantik ifadeleri ve bakış açıları orijinalinden kopmadan güçlü betimlemelerle bize yansıtan Tığ, tam da burada usta bir yazarın tasvir gücünü hissettirmektedir. Özellikle aşkı dillendiren ifadeler enfes tarif edilmiştir. Öykülerinde Anadolu’daki insanların geri kalmışlığını, cehaletini resmeden Tığ, toplumsal olarak Anadolu in
Tükendi
Gelince Haber Verİbrahim Tığ’ın son öykü kitabı olan “Bahar” adlı eserinde 23 öykü bulunmaktadır.
İbrahim Tığ’ın öykü karakterleri gerçek hayattan devşirilmiş, yöresel bir tavırla ele alınmış bu da onu öykücülük de başarılı kılmıştır. Öyküde bu otantik ifadeleri ve bakış açıları orijinalinden kopmadan güçlü betimlemelerle bize yansıtan Tığ, tam da burada usta bir yazarın tasvir gücünü hissettirmektedir. Özellikle aşkı dillendiren ifadeler enfes tarif edilmiştir. Öykülerinde Anadolu’daki insanların geri kalmışlığını, cehaletini resmeden Tığ, toplumsal olarak Anadolu insanının beyninde akıl ve bilim dışında gelenek ve hurafelerin ne kadar yer ettiğini güzel bir biçimde ifade etmiştir. Yazar gerçekçi tasvir üslubunun yanı sıra özellikle sosyolojik meseleleri kinayeli bir dilde yerli yerinde kullanarak bizlere mesaj vermektedir.
Zonguldak’lı olan Tığ, bölgenin kültürel bakış vizyonudur, tıpkı Kırgızların “batıya açılan penceresi” Cengiz Aytmatov gibi Zonguldak’ın “evrensele açılan yüzü” olmuştur ve esasında bu bölge için çok önemli bir kazançtır.