Bu kitabın ilk baskısını hazırlarken üç okuyucu kitlesinin kitaptan yararlanabileceğini düşünmüştük: (a) Lisans öğrencileri, (b) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve (c) Tasarım ofisi ve şantiyede çalışmakta olan mühendisler. Kitap basıldıktan sonra bize gelen duyumlar, bu düşüncemizi doğruluyordu. Ancak bir süre sonra daha önce tahmin edemediğimiz bir sorunla karşılaştık. O yıllarda etkili olmaya başlayan bilişim devrimi nedeniyle üretilen yüksek düzeyde bilgi her bölümde daha fazla yer kaplamaya başlamıştı. Bu gelişme de kitaba en fazla rağbet eden lisans öğrencisinin aklını karıştırıyordu. Bu sor
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitabın ilk baskısını hazırlarken üç okuyucu kitlesinin kitaptan yararlanabileceğini düşünmüştük: (a) Lisans öğrencileri, (b) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve (c) Tasarım ofisi ve şantiyede çalışmakta olan mühendisler. Kitap basıldıktan sonra bize gelen duyumlar, bu düşüncemizi doğruluyordu. Ancak bir süre sonra daha önce tahmin edemediğimiz bir sorunla karşılaştık. O yıllarda etkili olmaya başlayan bilişim devrimi nedeniyle üretilen yüksek düzeyde bilgi her bölümde daha fazla yer kaplamaya başlamıştı. Bu gelişme de kitaba en fazla rağbet eden lisans öğrencisinin aklını karıştırıyordu. Bu sorunu çözümlemek için her bölümdeki yüksek düzey bilgileri toplayıp “Özel Konular” başlığı altında bölümlerin sonuna yerleştirdik.
Sorunun çözümlendiğine inanmışken bir başka sorunla karşılaştık: Bilişim devrimi nedeniyle hızlı bilgi artışı kitabın sayfa adedini hızla artırıyordu. Bu artışla kitabın hacmi rahat taşınabilecek büyüklükten çıkan bir düzeye geliyordu. Yazarlar olarak bu konuyu bir süre tartıştık ve “Özel Konular”ı ikinci bir cilde taşımanın en doğru çözüm olacağına karar verdik. Bu kararımız umarız iki cilt arasında bir uçurum yaratmaz. Biz kitabın yazarları olarak çalışan mühendislerin ve lisans öğrencilerinin de merak edip vakit buldukça Özel Konular`a da göz atacaklarına inanıyoruz.