Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların hayat döngülerinin bir parçası olan menopoza dair bilgiler çok az ancak konuya dair efsaneler hayli yaygın. Menopoz süreci ile ilgili her türlü bilgiye açız fakat yaşadıklarımızı açık yüreklilikle paylaşmak konusunda çekimseriz. Artık utancı bir kenara bırakıp, menopoz ve perimenopozun hayatımızı nasıl etkilediğini konuşmanın zamanı geldi. Ruh sağlığı, kişisel imaj, alkol, motivasyon, seks, iş hayatı, ilişkiler, doğurganlığımız, tüm bu konularda bizi gerçekten neyin beklediğini bilmeye ve anlamaya ihtiyacımız var.
Bildiğiniz Gibi Değil!, menopoz ve perimenopoz dö
Tükendi
Gelince Haber VerDünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların hayat döngülerinin bir parçası olan menopoza dair bilgiler çok az ancak konuya dair efsaneler hayli yaygın. Menopoz süreci ile ilgili her türlü bilgiye açız fakat yaşadıklarımızı açık yüreklilikle paylaşmak konusunda çekimseriz. Artık utancı bir kenara bırakıp, menopoz ve perimenopozun hayatımızı nasıl etkilediğini konuşmanın zamanı geldi. Ruh sağlığı, kişisel imaj, alkol, motivasyon, seks, iş hayatı, ilişkiler, doğurganlığımız, tüm bu konularda bizi gerçekten neyin beklediğini bilmeye ve anlamaya ihtiyacımız var.
Bildiğiniz Gibi Değil!, menopoz ve perimenopoz döneminde beden ve ruh sağlığına dair, alkolden stresli iş hayatımıza, doğurganlıktan ilişkilere, doğal ilaçlardan HRT’ye kadar menopozla ilgili efsaneleri ve kafa karışıklıklarını ortadan kaldırıyor. Bunları araştırırken cinsiyetçi yaklaşımlara isyan etmeyi de ihmal etmeyen kitap, menopoz sürecinde en iyi yardımı nasıl alabileceğimizi ve bunun için nasıl bir yol izleyebileceğimizi, uzmanların önerileri, güncel araştırmalar ve gerçek hikâyelerden beslenerek aktarıyor.
“Hepimizin daha iyisini hak ettiğine inanıyorum. Hayatımızın bu döneminde başımıza neler geleceğini bilmeyi hak ediyoruz. Bu süreci neden yaşadığımızı anlamayı hak ediyoruz. İhtiyaç duyarsak nasıl ve nereden yardım bulabileceğimizi, ne tür özbakım önlemleri alabileceğimizi bilmeyi hak ediyoruz. Hayatımızın bir sonraki aşamasına geçerken, bütünsel gelişimimiz için sağlığımızın kontrolünü ele almayı, bu konuda güçlenmeyi hak ediyoruz.”
Niki Bezzant