Sinema tarihçisi ve eleştirmeni kariyerine 1949 yılında yabancı basında başladı, 1960’tan itibaren de Türk basınına girdi, çeşitli gazete ve dergilere yazıları ile katıldı. İlk kitabını (Türk Sinemasında Altı Yönetmen) 1974’te yayınladı. Bugüne kadar telif ve çeviri olarak 50’den fazla kitaba imza attı.
Başlıca çalışmaları: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Dünyamızın Gizli Sahipleri, Uzaydan Geldiler, Geleceğinizin Anahtarları, Batının İnanç Temelleri, Türk Sinema Tarihi, Bir Levanten’in Beyoğlu Anıları, Cadde-i Kebir’de Sinema, İstanbul Gizemleri, Beyoğlu’nda Fuhuş, Yeşilçam’dan Önce Yeşilçam&rsq
Tükendi
Gelince Haber VerSinema tarihçisi ve eleştirmeni kariyerine 1949 yılında yabancı basında başladı, 1960’tan itibaren de Türk basınına girdi, çeşitli gazete ve dergilere yazıları ile katıldı. İlk kitabını (Türk Sinemasında Altı Yönetmen) 1974’te yayınladı. Bugüne kadar telif ve çeviri olarak 50’den fazla kitaba imza attı.
Başlıca çalışmaları: Türk Sinemasında Altı Yönetmen, Dünyamızın Gizli Sahipleri, Uzaydan Geldiler, Geleceğinizin Anahtarları, Batının İnanç Temelleri, Türk Sinema Tarihi, Bir Levanten’in Beyoğlu Anıları, Cadde-i Kebir’de Sinema, İstanbul Gizemleri, Beyoğlu’nda Fuhuş, Yeşilçam’dan Önce Yeşilçam’dan Sonra, Dehşetin Kapıları, Batı Sinemasında Türkiye ve Türkler, Korkunun Sanatları, Amerikan Sineması, Dünya Sinema Sanayii, Astroloji-Yıldızbilim, Şeytan, Cinler, Büyü, Fal, Reenkarnasyon (Arif Arslan ile birlikte), Fantastik Türk Sineması (Metin Demirhan ile birlikte), Beyoğlu Kâbusları ve diğer öyküler ile İtalya’da yayınlanan I Misteri di İstanbul (İstanbul Gizemleri) ve Dracula, Mito Perenne (Dracula, ölümsüz mitos) v.d.
Giovanni Scognamillo Beyoğlu Yazarları, Aziz Nesin (Ankara Film Festivali), Altın Artemis (İzmir Film Festivali), Sinema Yazarları Derneği, İstanbul Film Festivali, Sinema Tarih Buluşması, İtalyan Kültür Enstitüsü ve Türk Sineması 83. Yıldönümü (Beyoğlu Belediyesi) ödüllerinin sahibidir.
Bir Levanten’in Beyoğlu Anıları sayın Giovanni Scognamillo’nun sadece kendi yaşantısı ve bu yaşantının içinde bazen uzun yıllar, bazen kısa bir dönem yer alan, hayatının ayrılmaz mekân ve kişileriyle sınırlı olmayıp, aynı zamanda bir rüya diyarı olan İstanbul’un yetmiş yıllık tarihidir de.
Özellikle 1930’lu 40’lı 50’li 60’lı ve 70’li yılların içinde gelişen ve büyük sansasyonlar yaratan olayların belki birçok kişi tarafından bilinmeyen yönlerinin anlatımı yine 40’lı 50’li 60’lı ve daha sonraki yılların sosyal, kültürel hayatının anlatımı okuyucuyu aydınlatırken aynı zamanda eğlendirecektir de.
Kısaca bir “Levanten”in yetmiş üç yıllık renkli yaşantısını okurken sadece Beyoğlu, Yeşilçam ve yakın çevresinin değil, 70 yıllık İstanbul’un yakın kültür tarihini de farklı bir boyutta okuyup, geçmişin labirentlerinde dolaşacaksınız.