Buyruk Nedir?, arkeolojinin şimdiye erişmenin tek yolu olduğu düşüncesiyle buyurma ediminin, buyuran ve buyurulan bağlamında bir arkeolojisini yapıyor. Giorgio Agamben, “komuta etme”nin, “emretmenin”, “buyurma”nın hem insan-insan hem Tanrı-insan arasındaki bağdaşmalarını ve ayrışmalarını analiz ediyor. Yazar, “komutan”ın kökeninden yola çıkarak bir doktrinden daha fazlasını, bir kavram sorununu ortaya koyuyor.
Buyruk Nedir?, Kitab-ı Mukaddes bölümleri ile Aristoteles, de la Boétie, Kojève, Benveniste ve Kelsen gibi filozofların, dil bilimcilerin ve hukukçuların metinleri eşliğinde bir irade, komuta ve buyruk piramidi olu
Tükendi
Gelince Haber VerBuyruk Nedir?, arkeolojinin şimdiye erişmenin tek yolu olduğu düşüncesiyle buyurma ediminin, buyuran ve buyurulan bağlamında bir arkeolojisini yapıyor. Giorgio Agamben, “komuta etme”nin, “emretmenin”, “buyurma”nın hem insan-insan hem Tanrı-insan arasındaki bağdaşmalarını ve ayrışmalarını analiz ediyor. Yazar, “komutan”ın kökeninden yola çıkarak bir doktrinden daha fazlasını, bir kavram sorununu ortaya koyuyor.
Buyruk Nedir?, Kitab-ı Mukaddes bölümleri ile Aristoteles, de la Boétie, Kojève, Benveniste ve Kelsen gibi filozofların, dil bilimcilerin ve hukukçuların metinleri eşliğinde bir irade, komuta ve buyruk piramidi oluşturuyor.