Nâzım`ın şiirinin de, Sezai Karakoç`un şiirinin de `büyük` bir şiir olduğu, onların `farklı` okumalara da açık olduğunun gösterilmesiyle anlaşılacaktır. Gökhan`ın çalışması bu mecrada önemli bir girişimdir.
Gökhan`ı bu çalışmasından dolayı yürekten kutluyorum.
-Hilmi YAVUZ (Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Şair)
Gelenekten yararlanma, modern Türk edebiyatının oluşumu ve gelişimi bağlamında irdelenen önemli sorunsallardan. Aşk mesnevilerinin günümüz edebiyatındaki izleri özellikle dikkate değer bir konudur. Uzun yıllar sürmüş, sağın solu ve solun sağı okumadığı bir kültürel iç
Tükendi
Gelince Haber VerNâzım`ın şiirinin de, Sezai Karakoç`un şiirinin de `büyük` bir şiir olduğu, onların `farklı` okumalara da açık olduğunun gösterilmesiyle anlaşılacaktır. Gökhan`ın çalışması bu mecrada önemli bir girişimdir.
Gökhan`ı bu çalışmasından dolayı yürekten kutluyorum.
-Hilmi YAVUZ (Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Şair)
Gelenekten yararlanma, modern Türk edebiyatının oluşumu ve gelişimi bağlamında irdelenen önemli sorunsallardan. Aşk mesnevilerinin günümüz edebiyatındaki izleri özellikle dikkate değer bir konudur. Uzun yıllar sürmüş, sağın solu ve solun sağı okumadığı bir kültürel iç savaşa rağmen, incelemesinde Nazım Hikmet`i Sezai Karakoç ile buluşturan, yapıtlarını bir arada okuyan ve inceleyen Gökhan Tunç, "Çağdaş Mesnevinin Peşinde" adlı çalışmasıyla, hem edebi ve kültürel geleneklerden yararlanma tartışmasına çok değerli bir katkı yapıyor, hem de ideolojik sınır muhafızlarına meydan okuyarak bazı sınırları ihlal ediyor. Tıpkı, kendi alanlarında Nazım Hikmet`in ve Sezai Karakoç`un yaptıkları gibi.
Dr. Laurent MIGNON (Oxford Üniversitesi)