Cami İslâmiyet`in mabedi ve Müslümanların ibadet mekânıdır. Kuran-ı Kerim de "Cami" sözü geçmez. Kur’an`ın Tevbe sûresi`nin 18. Ayeti`nde Hazreti Muhammed`in cemaat ile kıldığı namazın hayrından övgüyle bahsedilir. Cami kavramı ile Mescit kavramları arasında büyük fark olduğu gibi işlevi konusunda da büyük farklılıklar vardır. Mescitlerde minare ve müezzin bulunmaz. Minber ve mihrabında bulunması şart koşulmamıştır. İslam dininin siyasetle, günlük yaşamla harmanlanması bugünün işi değildir. İslâmiyet`in siyasete girmesi veya siyasetin İslâmiyet`e girmesi ilk, Emeviler zamanında başlamıştır. Ve
Tükendi
Gelince Haber VerCami İslâmiyet`in mabedi ve Müslümanların ibadet mekânıdır. Kuran-ı Kerim de "Cami" sözü geçmez. Kur’an`ın Tevbe sûresi`nin 18. Ayeti`nde Hazreti Muhammed`in cemaat ile kıldığı namazın hayrından övgüyle bahsedilir. Cami kavramı ile Mescit kavramları arasında büyük fark olduğu gibi işlevi konusunda da büyük farklılıklar vardır. Mescitlerde minare ve müezzin bulunmaz. Minber ve mihrabında bulunması şart koşulmamıştır. İslam dininin siyasetle, günlük yaşamla harmanlanması bugünün işi değildir. İslâmiyet`in siyasete girmesi veya siyasetin İslâmiyet`e girmesi ilk, Emeviler zamanında başlamıştır. Ve Emeviler görkemli cami, medrese, tekke vs. yaparak İslam dinini yücelteceklerini sanmışlar ve bu inanç günümüze kadar büyüyerek gelmiştir.
Cumhuriyetin ilk yıllarında ülke çapında 28.705 cami vardı. Bu camilerin 4500 kadarı Kurtuluş Savaşı sırasında yenilerek kaçan Yunan askerleri tarafından yakılıp yıkılmıştır.