Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında BM Anlaşması (CISG) günümüzde ABD, Çin, Rusya, Avrupa ülkeleri yanında farklı sisteme sahip Kanada, Küba, Brezilya, Japonya, Mısır gibi ülkeler tarafından kabul edilmiş, bu şekilde birçok farklı ülkeyi aynı hukuk paydasında toplamış oldukça önemli bir antlaşmadır. CISG, üye devletler bakımından, uluslararası mal satımı konusunda ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkları, adeta uluslararası bir borçlar kanunu gibi çözüme ulaştırmayı sağlamaktadır. CISG`in dili oldukça yalın ve anlaşılır olduğundan, uygulaması da pratik fayda sağlamaktadır. Bu sebeple bir&
Tükendi
Gelince Haber VerMilletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında BM Anlaşması (CISG) günümüzde ABD, Çin, Rusya, Avrupa ülkeleri yanında farklı sisteme sahip Kanada, Küba, Brezilya, Japonya, Mısır gibi ülkeler tarafından kabul edilmiş, bu şekilde birçok farklı ülkeyi aynı hukuk paydasında toplamış oldukça önemli bir antlaşmadır. CISG, üye devletler bakımından, uluslararası mal satımı konusunda ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkları, adeta uluslararası bir borçlar kanunu gibi çözüme ulaştırmayı sağlamaktadır. CISG`in dili oldukça yalın ve anlaşılır olduğundan, uygulaması da pratik fayda sağlamaktadır. Bu sebeple birçok devlet kendi iç hukuklarında CISG`ten ilham alarak düzenlemeler yapmıştır.
Kitabın içeriğinde, CISG`in uluslararası hukuk düzenindeki yeri ve önemi, ana hatları ile uygulanabilme koşulları, CISG`in uygulama alanı bulduğu uluslararası mal satım sözleşmelerinde çıkabilecek uyuşmazlıklarda ne şekilde çözüm sağlayacağı gibi konular üzerinde durulmuştur. CISG`e tabi bir uluslararası mal satım sözleşmesinin taraflarca esaslı olarak ihlali konusu ve ihlal durumunda tarafların hak ve yükümlülükleri anlatılmış, özellikle satıcının sözleşmeyi ihlal etmesi halinde sözleşmeden dönme hakkı ve sonuçları ele alınmıştır.