Kültür, İnsanoğlunun sosyal olarak kuşaktan kuşağa aktardığı maddi ve manevi ürünler bütünüdür. Sözcük olarak kültür, “bir toplumda geçerli olan ve gelenek halinde devam eden, her türlü duygu, düşünce, dil, sanat, tarım, yaşayış unsurlarının tümü, belli bir konuda edinilmiş, geniş ve sistemli bilgi” şeklinde tarif edilmektedir.
“Dağların Efendisi Çoban ve Kavalı Kırsal Turizmde” adlı çalışmamı sürdürürken karşıma çok sayıda efsane, masal, atasözü, deyim, mani, şiir, fıkra, ağıt ç
Tükendi
Gelince Haber VerKültür, İnsanoğlunun sosyal olarak kuşaktan kuşağa aktardığı maddi ve manevi ürünler bütünüdür. Sözcük olarak kültür, “bir toplumda geçerli olan ve gelenek halinde devam eden, her türlü duygu, düşünce, dil, sanat, tarım, yaşayış unsurlarının tümü, belli bir konuda edinilmiş, geniş ve sistemli bilgi” şeklinde tarif edilmektedir.
“Dağların Efendisi Çoban ve Kavalı Kırsal Turizmde” adlı çalışmamı sürdürürken karşıma çok sayıda efsane, masal, atasözü, deyim, mani, şiir, fıkra, ağıt çıktı. Bu eserleri görmemezlikten gelemedim ve bir seçki hazırladım. Bu eserlerden bazılarının resimlenerek, bazılarının doğal ortamlarda oyunlaştırılarak turistik değer kazandırılmasının mümkün olduğunu öngörüyorum.
Çalışmanın, çobanlık mesleğine ve kırsal turizme fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Seher Keçe Türker