Metin Savaş, Defne Ağacını Budamak’ta, sanatın vazgeçilmez kaynaklarından mitolojiye yoğunlaşarak edebiyat eserlerinde mitosların farklı biçimlerde belirişini bir romancı dikkatiyle değerlendiriyor. Yazar, yalınkat bakış açılarının dışına çıkarak özgün yorumlara ve saptamalara gitmeye çalışıyor; tarih öncesi akıldan başlayarak göstergelere, arketiplere, edebiyat ve zaman ilişkisine, millî roman ve evrensel roman sorununa, sanatın psikolojik ve sosyolojik zeminine bakıyor ve edebiyatın alt metinleri arasında teolojinin ve ideolojinin izlerini sürüyor.
Defne Ağacını Budamak’ta mitik anlatılardan senaryoya kadar sanatın bütüncüllüğü vurgulanıyor. Sanatın mağaradan doğduğu tezi merkeze alınıp mağaranın hem gerçekliği imlediği hem de me
Tükendi
Gelince Haber VerMetin Savaş, Defne Ağacını Budamak’ta, sanatın vazgeçilmez kaynaklarından mitolojiye yoğunlaşarak edebiyat eserlerinde mitosların farklı biçimlerde belirişini bir romancı dikkatiyle değerlendiriyor. Yazar, yalınkat bakış açılarının dışına çıkarak özgün yorumlara ve saptamalara gitmeye çalışıyor; tarih öncesi akıldan başlayarak göstergelere, arketiplere, edebiyat ve zaman ilişkisine, millî roman ve evrensel roman sorununa, sanatın psikolojik ve sosyolojik zeminine bakıyor ve edebiyatın alt metinleri arasında teolojinin ve ideolojinin izlerini sürüyor.
Defne Ağacını Budamak’ta mitik anlatılardan senaryoya kadar sanatın bütüncüllüğü vurgulanıyor. Sanatın mağaradan doğduğu tezi merkeze alınıp mağaranın hem gerçekliği imlediği hem de metaforik özellik taşıdığı hatırlatılıyor. Mitik dünya ile ilişkide pek çok göstergenin yanı sıra sanatçı ile Şaman arasındaki bağıntının da gözetildiği Defne Ağacını Budamak, hem yazar adaylarına hem de yazarlıkta mesafe almışlara kimi yönlerden farklı bakış açıları sunan bir kitap.