Muhasebe verilerinden hareketle oluşturulan mali tabloların, genel kabul görmüş muhasebe standartlarına uygunluğunu, yine genel kabul görmüş denetim standartlarına göre inceleyerek, muhasebe bilgilerinin güvenilirliğini artıran muhasebe denetimi, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ekonomik sistemin bir parçasıdır. Muhasebe denetimi, çeşitli nedenlerle muhasebe bilgilerine ihtiyaç duyan çevrelere mali bilgi vermede bir araç olan mali tabloların daha doğru, kolay ve mevzuata uygun şekilde düzenlenmesi açısından büyük önem taşır.
6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu denetim ve denetçi konusuyla ilgili önemli hükümler içermektedir. Bu durum bir taraftan denetim mesleğini toplumda daha önemli bir konuma taşırken, diğer taraftan
Tükendi
Gelince Haber VerMuhasebe verilerinden hareketle oluşturulan mali tabloların, genel kabul görmüş muhasebe standartlarına uygunluğunu, yine genel kabul görmüş denetim standartlarına göre inceleyerek, muhasebe bilgilerinin güvenilirliğini artıran muhasebe denetimi, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ekonomik sistemin bir parçasıdır. Muhasebe denetimi, çeşitli nedenlerle muhasebe bilgilerine ihtiyaç duyan çevrelere mali bilgi vermede bir araç olan mali tabloların daha doğru, kolay ve mevzuata uygun şekilde düzenlenmesi açısından büyük önem taşır.
6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu denetim ve denetçi konusuyla ilgili önemli hükümler içermektedir. Bu durum bir taraftan denetim mesleğini toplumda daha önemli bir konuma taşırken, diğer taraftan da bu mesleğin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için iyi yetişmiş denetim elemanlarına olan ihtiyacı artırmaktadır. Tüm bunlar değerlendirildiğinde denetim standartlarını iyi tanıma, kavrama ve uygulaya-bilme yeteneğinin artırılması gerektiği kaçınılmaz bir gerçek olarak kendini göstermektedir. Belirtilen bu bilgi ihtiyacına da cevap vermek amacıyla hazırlanmış bu çalışmada mümkün olduğu ölçüde Uluslararası Muhasebe Standartlarına uygunluk da göz önünde bulundurulmuştur.