Charles Roden Buxton`ın "Devrim İçinde Türkiye" adlı eseri, Osmanlı İmparatorluğu`nun 20. yüzyılın başındaki dramatik dönüşüm sürecini ayrıntılı bir şekilde ele alıyor. Kitap, Sultan II. Abdülhamid döneminden başlayarak, Jön Türkler`in yükselişi ve Osmanlı İmparatorluğu`nun modernleşme çabalarını gözler önüne seriyor. Buxton, eserin ilk bölümünde Sultan Abdülhamid`in devrimci yönlerini ve eski Makedonya`nın tarihini anlatıyor. Temmuz 24 Devrimi`nin etkileri ve devrimci hareketlerin oyunlarını okuyucularla paylaşıyor. İkinci bölümde, İstanbul`daki özgürlük arayışlarını, Jön
Tükendi
Gelince Haber VerCharles Roden Buxton`ın "Devrim İçinde Türkiye" adlı eseri, Osmanlı İmparatorluğu`nun 20. yüzyılın başındaki dramatik dönüşüm sürecini ayrıntılı bir şekilde ele alıyor. Kitap, Sultan II. Abdülhamid döneminden başlayarak, Jön Türkler`in yükselişi ve Osmanlı İmparatorluğu`nun modernleşme çabalarını gözler önüne seriyor. Buxton, eserin ilk bölümünde Sultan Abdülhamid`in devrimci yönlerini ve eski Makedonya`nın tarihini anlatıyor. Temmuz 24 Devrimi`nin etkileri ve devrimci hareketlerin oyunlarını okuyucularla paylaşıyor. İkinci bölümde, İstanbul`daki özgürlük arayışlarını, Jön Türklerin politikalarını ve Meclis-i Mebusan`ın açılışı gibi önemli olayları inceliyor. Bu bölümde ayrıca, Avrupa`nın devrime tepkisi ve savaş bulutlarının yükselişi de detaylandırılıyor.
Kitabın üçüncü bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu`nun devrim sürecindeki beklentileri ve geleceğe dair öngörüler ele alınıyor. Buxton, Kırım mezarlığında geçen etkileyici bir bölümle eseri sonlandırıyor. Eserde, Osmanlı İmparatorluğu`nun çeşitli bölgelerinden alınan fotoğraflar ve illüstrasyonlarla zenginleştirilmiş bir anlatım sunuluyor. Galata Köprüsü`nden geçen seçmen alaylarından, İstanbul`un sokaklarında satılan devrimci broşürlere kadar birçok görsel detay yer alıyor. Ayrıca, devrim sonrası İstanbul`un sokaklarında satılan broşürler ve devrimle birlikte gelen adalet ve polis sistemindeki değişiklikler de okuyucuya sunuluyor.