Din olgusu ve dini gruplar Durkheim ve Weber`den bu yana sosyolojinin araştırma alanlarından biridir. Bu çalışmanın amacı, özellikle sosyolojinin din olgusunu, dini grupların yapısal özelliklerini nasıl değerlendirdiğini anlamak ve din sosyolojisi alanındaki yöntem tartuşmalarını ve kullanılan yöntemleri belirlemeye çalışmaktır.
Sosyolojin genel anlamda yaşadığı yöntemsel yaklaşımlar veya sahip olduğu olanaklar din sosyolojisi için de gerçerlidir. Burada bu yöntemsel yaklaşımlar incelenmeye çalışılmıştır. Bunun yanında din sosyolojisi alanında dini gruplar için nitel yönteme uygun bir araştırma önerisi geliştirmiştir. Aynı zamanda bazı dini gruplar
Tükendi
Gelince Haber VerDin olgusu ve dini gruplar Durkheim ve Weber`den bu yana sosyolojinin araştırma alanlarından biridir. Bu çalışmanın amacı, özellikle sosyolojinin din olgusunu, dini grupların yapısal özelliklerini nasıl değerlendirdiğini anlamak ve din sosyolojisi alanındaki yöntem tartuşmalarını ve kullanılan yöntemleri belirlemeye çalışmaktır.
Sosyolojin genel anlamda yaşadığı yöntemsel yaklaşımlar veya sahip olduğu olanaklar din sosyolojisi için de gerçerlidir. Burada bu yöntemsel yaklaşımlar incelenmeye çalışılmıştır. Bunun yanında din sosyolojisi alanında dini gruplar için nitel yönteme uygun bir araştırma önerisi geliştirmiştir. Aynı zamanda bazı dini gruplar (Zerdüştiler, Yezidiler, Bahailer) daha yakından incelenerek bu alanda çalışacaklara yardımcı olunmak istenmiştir.