Kitap beş bölümden oluşturulmuştur. Kitabın ilk bölümünde dış ticaret ile ilgili temel kavramlar, ikinci bölümünde ödeme ve teslim şekilleri konu edinilerek bu kavramlara geniş bir şekilde yer verilmiştir. Bu bağlamda, her iki bölümde dış ticaretin tanımı, tarihçesi, genel özellikleri, sınıflandırılması, mevzuatı, dış ticarette kullanılan belgeler ve terimler açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın üçüncü bölümünde dış ticarette özellik arz eden durumlar açıklanmaya çalışılmıştır. Dış ticaret muhasebesi, önemi, kullanılan hesaplar ile birlikte ihracat ve ithalat i
Tükendi
Gelince Haber VerKitap beş bölümden oluşturulmuştur. Kitabın ilk bölümünde dış ticaret ile ilgili temel kavramlar, ikinci bölümünde ödeme ve teslim şekilleri konu edinilerek bu kavramlara geniş bir şekilde yer verilmiştir. Bu bağlamda, her iki bölümde dış ticaretin tanımı, tarihçesi, genel özellikleri, sınıflandırılması, mevzuatı, dış ticarette kullanılan belgeler ve terimler açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın üçüncü bölümünde dış ticarette özellik arz eden durumlar açıklanmaya çalışılmıştır. Dış ticaret muhasebesi, önemi, kullanılan hesaplar ile birlikte ihracat ve ithalat işlemlerinin muhasebeleştirilmesine yönelik geniş ve detaylı örnekler oluşturularak muhasebe kayıt örnekleri okuyucuya sunulmuştur. Bu bağlamda; yabancı paralı işlemler ve kur farklarının muhasebeleştirilmesi, KDV işlemlerinin muhasebeleştirilmesi, dâhilde işleme rejimi ve muhasebeleştirilmesi, hariçte işleme rejimi ve muhasebeleştirilmesi, transit ticaret ve muhasebeleştirilmesi, serbest bölgeler ve muhasebeleştirme, devlet yardımlarının muhasebeleştirilmesi, e-ihracat ve muhasebeleştirme ile yolcu beraberi eşya ve özel faturalı ihracatlarda muhasebeleştirme işlemlerine yönelik muhasebe uygulamaları bu bölümde yer almaktadır. Kitabın beşinci ve son bölümünde ise dış ticarette kullanılan finansman teknikleri ve muhasebeleştirilmesine yer verilmiş ayrıca Türk Eximbank kredilerine değinilmiştir.