Biz bu doğanın neresinde yer alıyoruz? Doğa bizim hayatımızın hangi tarafında kalıyor? İnsan, bu dünyaya geldiğinde ağacın ağaçlığına, güneşin güneşliğine, suyun su oluşuna alışkın bir tavırla bakmaya başlar. Fakat doğa bu alışkanlığın ötesinde var olan, varlığıyla insan yaşamına mana katan bambaşka bir olgudur. Artık birçoğumuz, ya bir gün doğa kaybolursa diye endişelenmeye, her gün görmeye alıştığımız bu doğayı günün birinde bulamazsak diye düşünmeye başladık. Araştırmacılar, bilim insanları, akademisyenler, çevreye duyarlı bütün insanlar el ele verip herkesi doğayı korumaya davet ediyor. Ancak bütün bu çabalara katkı sağlayacak çok önemli bir alan var: İnsanın doğa ile olan ilişkisinde dinin ve din psikolojisinin rolü. O hâlde şu soru
Tükendi
Gelince Haber VerBiz bu doğanın neresinde yer alıyoruz? Doğa bizim hayatımızın hangi tarafında kalıyor? İnsan, bu dünyaya geldiğinde ağacın ağaçlığına, güneşin güneşliğine, suyun su oluşuna alışkın bir tavırla bakmaya başlar. Fakat doğa bu alışkanlığın ötesinde var olan, varlığıyla insan yaşamına mana katan bambaşka bir olgudur. Artık birçoğumuz, ya bir gün doğa kaybolursa diye endişelenmeye, her gün görmeye alıştığımız bu doğayı günün birinde bulamazsak diye düşünmeye başladık. Araştırmacılar, bilim insanları, akademisyenler, çevreye duyarlı bütün insanlar el ele verip herkesi doğayı korumaya davet ediyor. Ancak bütün bu çabalara katkı sağlayacak çok önemli bir alan var: İnsanın doğa ile olan ilişkisinde dinin ve din psikolojisinin rolü. O hâlde şu soruyu artık sorabiliriz: Doğa ile olan ilişkimizde dinin rolü nedir?
Din psikolojisi alanında çok kıymetli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ali Ayten bu kitabında hem insan-doğa ilişkisini hem de bu ilişkide dindarlığın rolünü inceliyor. Bu kitap bütün incelemelerin, fikirlerin ve önerilerin ışığında size daima kendi ismini hatırlatacak: Doğa Bize Emanet.