Edebiyat ve Öteki Alanlar, edebiyatın eleştiri, deneme, anı, biyografi, roman, dilbilim, yapısalcılık, ruhbilim, felsefe, sosyoloji, siyaset, ideoloji, tarih, gelenek, estetik, ütopya, müzik, sinema, aşk, bohem, karşı cins, fantazya, mektup, doğa, teknoloji, şehir, tren, yolculuk gibi olgularla kesişmeleri üzerine çatılmış yazılardan oluşmaktadır.
Başta şiir olmak üzere edebiyatın her alanında ürün vermiş olan Tahir Abacı, edebiyat incelemesi, kültürel araştırma, eleştiri, deneme ve polemik söylemlerini harman ederek oluşturduğu yazılarda çağdaş edebiyatın pek çok sorununa da, açık ve duru bir üslupla cevaplar arıyor. Edebiyatın kendi özgül araçlarına sahip bir tür olduğunu sürekli anımsatan yazar, kesişmelerin, buluşmaların yanı s
Tükendi
Gelince Haber VerEdebiyat ve Öteki Alanlar, edebiyatın eleştiri, deneme, anı, biyografi, roman, dilbilim, yapısalcılık, ruhbilim, felsefe, sosyoloji, siyaset, ideoloji, tarih, gelenek, estetik, ütopya, müzik, sinema, aşk, bohem, karşı cins, fantazya, mektup, doğa, teknoloji, şehir, tren, yolculuk gibi olgularla kesişmeleri üzerine çatılmış yazılardan oluşmaktadır.
Başta şiir olmak üzere edebiyatın her alanında ürün vermiş olan Tahir Abacı, edebiyat incelemesi, kültürel araştırma, eleştiri, deneme ve polemik söylemlerini harman ederek oluşturduğu yazılarda çağdaş edebiyatın pek çok sorununa da, açık ve duru bir üslupla cevaplar arıyor. Edebiyatın kendi özgül araçlarına sahip bir tür olduğunu sürekli anımsatan yazar, kesişmelerin, buluşmaların yanı sıra, özellikle yapısalcı dilcilerin *tasallut*u karşısında alan savunması niteliğinde eleştiriler de yapıyor. Pek çok yazıda ise, edebiyatın geçmişi de yoklanarak, renkli bir deneme dili geliştiriliyor.
1997 - 2015 yılları arasında Adam Sanat, Varlık, Radikal İki, Milliyet Sanat, Sözcükler, Edebiyatta Üç Nokta, Akatalpa gibi dergilerde yayımlanmış yazıları toplayan Edebiyat ve Öteki Alanlar, okurunu kültürel bir şölene çağırmaktadır.