Batılılaşma devri Türk edebiyatının önemli bir temsilcisi olan Ahmet Mithat Efendi, 1870’ten 1912’ye kadar yazdığı hikaye, roman, tiyatro eserleri ve edebî, fikrî yazılarıyla halkın bilgi seviyesini yükseltmeye gayret etmiştir. Yazarlık hayatı boyunca sosyal fayda prensibine bağlı kalan Ahmet Mithat Efendi, *Her şey asrın mizacına, istidadına göre olmak veyahut erbabının derece-i terbiyesine tâbi bulunmak zaruriyattandır* ilkesinden hareketle Tanzimat’ın ilanıyla memleketimize girmeye başlayan Batı kültürünü doğru biçimde anlatmaya, toplumu eğitmeye, halka faydalı olmaya çalışmıştır.
Edebiyat Yazıları’ nın ikinci cildinde 1890-1896 yılları arasında Tercüman-ı Hakikat ’te yayımlanmış yazılar bulunmaktadır. Bu yazıların yanı sıra kon
Tükendi
Gelince Haber VerBatılılaşma devri Türk edebiyatının önemli bir temsilcisi olan Ahmet Mithat Efendi, 1870’ten 1912’ye kadar yazdığı hikaye, roman, tiyatro eserleri ve edebî, fikrî yazılarıyla halkın bilgi seviyesini yükseltmeye gayret etmiştir. Yazarlık hayatı boyunca sosyal fayda prensibine bağlı kalan Ahmet Mithat Efendi, *Her şey asrın mizacına, istidadına göre olmak veyahut erbabının derece-i terbiyesine tâbi bulunmak zaruriyattandır* ilkesinden hareketle Tanzimat’ın ilanıyla memleketimize girmeye başlayan Batı kültürünü doğru biçimde anlatmaya, toplumu eğitmeye, halka faydalı olmaya çalışmıştır.
Edebiyat Yazıları’ nın ikinci cildinde 1890-1896 yılları arasında Tercüman-ı Hakikat ’te yayımlanmış yazılar bulunmaktadır. Bu yazıların yanı sıra konuyla ilgileri göz önünde bulundurularak yazara ait telif ve tercüme hikâye ve romanların önsözleri de birinci ciltte olduğu gibi ikinci cilde de dâhil edilmiştir.