Kur’an-ı Kerîm herkesi aciz bırakacak kadar güzel ve üstün bir belagata sahiptir. Hz. Aişe Annemizin deyimiyle "Yaşayan Kur’an” olan Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) üslubu ve hitabetiyse harikuladedir. Soru sormak da Resûlullah’ın (s.a.v) İslam’ı tebliğ ve ashabı irşat konusunda başvurduğu usullerden biridir. Soruyla öğretmeyi ayet-i kerimelerde ve Cibril Hadisi’nde de görürüz. Cibril (a.s) insan kılığında gelmiş ve Fahr-i Kainat Efendimiz’e imanın, İslam’ın, ihsanın ne olduğunu sorarak aslında bunları ashab-ı kiramın öğrenmesini sağlamıştır.
Siraceddin Önlüer, Efendimiz Soruyor Ashap cevaplıyor isimli eserde Pe
Tükendi
Gelince Haber VerKur’an-ı Kerîm herkesi aciz bırakacak kadar güzel ve üstün bir belagata sahiptir. Hz. Aişe Annemizin deyimiyle "Yaşayan Kur’an” olan Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) üslubu ve hitabetiyse harikuladedir. Soru sormak da Resûlullah’ın (s.a.v) İslam’ı tebliğ ve ashabı irşat konusunda başvurduğu usullerden biridir. Soruyla öğretmeyi ayet-i kerimelerde ve Cibril Hadisi’nde de görürüz. Cibril (a.s) insan kılığında gelmiş ve Fahr-i Kainat Efendimiz’e imanın, İslam’ın, ihsanın ne olduğunu sorarak aslında bunları ashab-ı kiramın öğrenmesini sağlamıştır.
Siraceddin Önlüer, Efendimiz Soruyor Ashap cevaplıyor isimli eserde Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hadis-i şeriflerde ashab-ı kirama sorduğu bildirilen soruları ve tabi ki bunların cevaplarını bir araya getiriyor. İman ve İslam, Kitap ve Sünnet’e bağlılık, ilim ve amel, edep ve ahlak, dua, zikir, hak ve hukuk, iyilik ve kötülük, abdest ve gusül, namaz, zekat ve oruç, nikah başlıkları altında gruplanmış bu sorular hem Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) tebliğ ve irşat metodunu anlamamız hem de dinimizin temel esaslarını bütünlüklü bir şekilde Resûlullah’ın (s.a.v) sorduğu sorular üzerinden öğrenmemiz açısından büyük önem arz ediyor.