Felsefe, tüm bilimlerin ve çalışma disiplinlerinin anası olarak bilinmektedir. Bireyin kendini ve çevresini tanımasına, çevreye karşı dikkatli ve duyarlı olmasına yardımcı olur. Eğitim ise değiştirme ve dönüştürme yeteneğiyle felsefeyi destekler. Bir kişinin kendisini, çevresini ve etrafındaki dünyayı tanımasına ve anlamasına yardımcı olur.
Bu kitabın amacı, eğitim alanı ile ilgili olan eğitimciler, öğretmenler ve öğrencilerin eğitim ile felsefe arasındaki ilişki, eğitim felsefecileri ile felsefecilerin üzerinde durdukları alanlar ve sorunlar hakkında bir bakış açısı kazandırmaktır. Ayrıca, eğitime fe
Tükendi
Gelince Haber VerFelsefe, tüm bilimlerin ve çalışma disiplinlerinin anası olarak bilinmektedir. Bireyin kendini ve çevresini tanımasına, çevreye karşı dikkatli ve duyarlı olmasına yardımcı olur. Eğitim ise değiştirme ve dönüştürme yeteneğiyle felsefeyi destekler. Bir kişinin kendisini, çevresini ve etrafındaki dünyayı tanımasına ve anlamasına yardımcı olur.
Bu kitabın amacı, eğitim alanı ile ilgili olan eğitimciler, öğretmenler ve öğrencilerin eğitim ile felsefe arasındaki ilişki, eğitim felsefecileri ile felsefecilerin üzerinde durdukları alanlar ve sorunlar hakkında bir bakış açısı kazandırmaktır. Ayrıca, eğitime felsefi açıdan bakarak eğitimin felsefi temellerine bakışların da güçlendirilmesi önemlidir.
Ancak, Eğitimin Felsefi Temelleri adlı bu kitap sadece eğitimcilere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik değildir. Modüler bir yaklaşımla düzenlenen konular ve içerikleri son zamanlarda gündemde olan kendi kendini eğitme ve öğrenmeyi öğrenme ilkeleri de göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. İçeriğin basit ve kolay anlaşılabilir biçimde sunulması esas alınmıştır. Hayat boyu öğrenme sürecinde olan, eğitim sistemi içinde bulunan veya bulunmuş olan bireylerin hangi felsefe veya felsefelere dayanan bir eğitim aldıklarını anlamaları için yazılmıştır.