Bu çalışma ile ekonomik kriz dönemlerinde çalışanların işe ilişkin davranış ve tutumlarında görülen değişimlerin ve aile yaşamında ortaya çıkan olumsuzlukların belirlenmesi; krizin, çalışanların tüketim alışkanlıkları üzerindeki etkisinin incelenmesi; kriz dönemlerinde başvurulan örgütsel uygulamalar ve bu uygulamalara ilişkin çalışanların görüşleri hakkında bilgi edinilmesi amaçlanmıştır.
Yönetim ve çalışma psikolojisi perspektifi ile kaleme alınan bu çalışma, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kriz olgusu, kriz çeşitleri, ekonomik kriz kavramı ve Türkiye, işsizlik ve çalışmanın anlamı konularına değinilmekte; kriz dönemlerinde oldukça sık görülen bir uygulama olan örgütsel küçülme ve nedenleri incelenmekte; küçülme uygula
Tükendi
Gelince Haber VerBu çalışma ile ekonomik kriz dönemlerinde çalışanların işe ilişkin davranış ve tutumlarında görülen değişimlerin ve aile yaşamında ortaya çıkan olumsuzlukların belirlenmesi; krizin, çalışanların tüketim alışkanlıkları üzerindeki etkisinin incelenmesi; kriz dönemlerinde başvurulan örgütsel uygulamalar ve bu uygulamalara ilişkin çalışanların görüşleri hakkında bilgi edinilmesi amaçlanmıştır.
Yönetim ve çalışma psikolojisi perspektifi ile kaleme alınan bu çalışma, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kriz olgusu, kriz çeşitleri, ekonomik kriz kavramı ve Türkiye, işsizlik ve çalışmanın anlamı konularına değinilmekte; kriz dönemlerinde oldukça sık görülen bir uygulama olan örgütsel küçülme ve nedenleri incelenmekte; küçülme uygulamalarının çalışanlar üzerindeki etkileri ve bu etkilere karşı alınabilecek önlemler değerlendirilerek sunulmaktadır.
Çalışmanın ikinci bölümünde ise, 2008–2009 küresel ekonomik krizin çalışanlar üzerindeki etkilerinin araştırıldığı ve elde edilen bulguların örgütsel, bireysel ve sosyal açıdan değerlendirilerek sunulduğu alan araştırması yer almaktadır.
Bu çalışmada, ekonomik krizin çalışma yaşamına yansımaları ve özellikle çalışan bireyler üzerindeki etkileri gözler önüne serilmeye çalışılmıştır.