Benî Hâşim ve Benî Ümeyye arasında, İslâm öncesinde, bu iki kabileye isimlerini veren Hâşim ve Ümeyye ile birlikte baş gösteren çekişmeler; İslâm döneminde de devam etmiş, ilk Abbâsîler dönemine dek sürmüştür. Zaman zaman aralarında iyi ilişkiler de cereyan etmiştir; iki kabile arasındaki evlilikler, düşmanlarına karşı birlikte savaştıkları dönemler buna en güzel örnektir. Mücadele iki kabile arasında cereyan etmiştir ama bu olayların dinî, siyasi, iktisadi, sosyal ve psikolojik sebepleri mevcuttur. Hatta bazen, Câhiliye döneminin bir özelliği olan kan davası görüldüğ&uum
Tükendi
Gelince Haber VerBenî Hâşim ve Benî Ümeyye arasında, İslâm öncesinde, bu iki kabileye isimlerini veren Hâşim ve Ümeyye ile birlikte baş gösteren çekişmeler; İslâm döneminde de devam etmiş, ilk Abbâsîler dönemine dek sürmüştür. Zaman zaman aralarında iyi ilişkiler de cereyan etmiştir; iki kabile arasındaki evlilikler, düşmanlarına karşı birlikte savaştıkları dönemler buna en güzel örnektir. Mücadele iki kabile arasında cereyan etmiştir ama bu olayların dinî, siyasi, iktisadi, sosyal ve psikolojik sebepleri mevcuttur. Hatta bazen, Câhiliye döneminin bir özelliği olan kan davası görüldüğü ve intikam duygusunun olaylara yön verdiği bir gerçektir.
Bu kitap, İslâm Tarihi’nin çok tartışılan konularından “Emevî - Hâşimî İlişkileri”ni işlemekte, aralarındaki ihtilafların sebep ve sonuçları ortaya koymaktadır.