Mahmut Yesari’nin Erik Çiçekleri romanı Tan gazetesinde 23 Nisan 1935-30 Temmuz 1935 tarihleri arasında, doksan yedi sayı tefrika edilir ve daha önce kitap olarak yayımlanmaz.
Cumhuriyet Devri’nde yaşanan sosyal ve siyasi değişimler, toplumsal değer yargılarında, yaşam tarzında ve insanların dünya görüşünde önemli değişikliklere yol açar. Erik Çiçekleri de bu dönemde yaşanan sosyal ve kültürel değişimleri, özellikle de modernleşmenin getirdiği sosyal hayattaki dönüşümleri ve ahlaki meseleleri ele almasıyla dikkat çeken bir eserdir. Kadın-erkek ilişkileri üzerinden bu değişimle
Tükendi
Gelince Haber VerMahmut Yesari’nin Erik Çiçekleri romanı Tan gazetesinde 23 Nisan 1935-30 Temmuz 1935 tarihleri arasında, doksan yedi sayı tefrika edilir ve daha önce kitap olarak yayımlanmaz.
Cumhuriyet Devri’nde yaşanan sosyal ve siyasi değişimler, toplumsal değer yargılarında, yaşam tarzında ve insanların dünya görüşünde önemli değişikliklere yol açar. Erik Çiçekleri de bu dönemde yaşanan sosyal ve kültürel değişimleri, özellikle de modernleşmenin getirdiği sosyal hayattaki dönüşümleri ve ahlaki meseleleri ele almasıyla dikkat çeken bir eserdir. Kadın-erkek ilişkileri üzerinden bu değişimleri işleyen Mahmut Yesari, toplumsal eşitsizlikleri ve özellikle yüksek sosyetede yaşanan ahlaki çöküşü ele alırken, aynı zamanda kadın figürünü, batı edebiyatındaki "femme fatale" motifini kullanarak işlemiştir.
Erik Çiçekleri’nde Mahmut Yesari`nin kendisinin de yazar kimliği ile roman kahramanları arasında yer alması ve eserin kendi yaşamından izler taşıması, okuyucunun hem roman kahramanlarıyla hem de yazarın kendisiyle bağ kurmasına olanak sağlar.