Mitos nedir? Azra Erhat, Mitoloji Sözlüğüne o meşhur cümleyle giriş yapar: “Yunan dilinde söz kavramını vermek için bir değil, üç sözcük vardır; biri Mitos/Mythos, diğeri epos, üçüncüsü logos. Mitos söylenen, duyulan sözdür; masal, öykü, efsane anlamına gelir”. Mitos söylenendir, nesilden nesile değişerek aktarılandır….
Elinizdeki kitap, Eski Yunan mitoslarının en büyük grubu olan ilahi mitosları ele almaktadır. Bu mitosların başrolünde tanrısal varlıklar yer alır. Bu mitosların en temel özelliği, doğa üstü varlıkların güçlerini, ölümlülere g&oum
Tükendi
Gelince Haber VerMitos nedir? Azra Erhat, Mitoloji Sözlüğüne o meşhur cümleyle giriş yapar: “Yunan dilinde söz kavramını vermek için bir değil, üç sözcük vardır; biri Mitos/Mythos, diğeri epos, üçüncüsü logos. Mitos söylenen, duyulan sözdür; masal, öykü, efsane anlamına gelir”. Mitos söylenendir, nesilden nesile değişerek aktarılandır….
Elinizdeki kitap, Eski Yunan mitoslarının en büyük grubu olan ilahi mitosları ele almaktadır. Bu mitosların başrolünde tanrısal varlıklar yer alır. Bu mitosların en temel özelliği, doğa üstü varlıkların güçlerini, ölümlülere göre daha kuvvetli ve kudretli göstermektir. İlahi mitoslar, tanrısal varlıklar arasındaki ilişkileri, çatışmaları ve savaşları, doğa üstü varlıkların ölümlülerle olan ilişkilerini ele alan temalarla bezenmiştir. Aynı zamanda mevsim döngüsü, şarap yapımı, tahılların yetişmesi, kadın-erkek ilişkileri, evlilik töresi gibi sosyal ve ekonomik olayların ortaya çıkışı ve nasıl sona erdiği, ilahi mitoslar ile açıklanmış ve böylelikle Eski Yunan zihninde yaşanılan dünyaya açıklık getirilmiştir.