"Değer bilinci" bireylerin değerler konusunda duyarlılığa sahip olup gündelik hayatlarında değerlerini uygulamaları, tutum ve davranış olarak yaşayabilecek bilinç düzeyinde olmaları anlamında ele alınmaktadır. Çoğu zaman değerlerin pratiğe yansımadığından ya da negatifliklerine maruz kalındığından pozitiflerine atıf yapılarak şikayetçi olunmaktadır. Değerlerin varlık bulması davranışa yansıması ile mümkündür. Davranışa yansımayan değerler varlık bulamamaktadır.
Bireylerin sahip olması gereken değerler eyleme dönüştürülmediği durumda toplumlar erdemlerden, ahlaki birlik, beraberlik, huzur, güven ve mutluluk ortamından gittikçe u
Tükendi
Gelince Haber Ver"Değer bilinci" bireylerin değerler konusunda duyarlılığa sahip olup gündelik hayatlarında değerlerini uygulamaları, tutum ve davranış olarak yaşayabilecek bilinç düzeyinde olmaları anlamında ele alınmaktadır. Çoğu zaman değerlerin pratiğe yansımadığından ya da negatifliklerine maruz kalındığından pozitiflerine atıf yapılarak şikayetçi olunmaktadır. Değerlerin varlık bulması davranışa yansıması ile mümkündür. Davranışa yansımayan değerler varlık bulamamaktadır.
Bireylerin sahip olması gereken değerler eyleme dönüştürülmediği durumda toplumlar erdemlerden, ahlaki birlik, beraberlik, huzur, güven ve mutluluk ortamından gittikçe uzaklaşmaktadır. Değerlerin pratiğe yansımasında bireyin bazı ahlaki ölçütler (ilkeler) benimsemesi ve bununla birlikte erdemler üzerine düşünmesi önemli bir yol göstericidir. Eserimizde değerler ve değerlerin pratiğe yansıması konusu ele alınmakta, değerlerin pratiğe yansımasıyla erdemlerin ilişkisi kurulmakta ve sorun kapsamında gerekli olduğu kadar erdemlerle ilgili bilgi verilmektedir.
Etik açıdan değerlerin pratiğe nasıl yansıyacağını ele aldığımız eserimiz, değerlerin pratiğe yansımasına yönelik çözüm önerilerinin sunulması bakımından bir ilki gerçekleştirmektedir