Günümüz eğitim dünyasında, karakter gelişimi üzerinde durulan en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Karakter eğitimi, bireyin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyen, ahlaki değerleri ve toplumsal normları kazandırmayı amaçlayan bir süreçtir. Okul öncesi dönem, çocukların karakter gelişiminin temelinin atıldığı en kritik dönemlerden biridir. Bu dönemde verilen karakter eğitimi, çocukların toplumsal kuralları ve ahlaki değerleri öğrenmeleri açısından büyük önem taşır. Geleceğimizin teminatı olan çocukların; empatik, dürüst, sorumluluk sahibi, saygılı, yardımsever, adil, hoşg&oum
Tükendi
Gelince Haber VerGünümüz eğitim dünyasında, karakter gelişimi üzerinde durulan en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Karakter eğitimi, bireyin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyen, ahlaki değerleri ve toplumsal normları kazandırmayı amaçlayan bir süreçtir. Okul öncesi dönem, çocukların karakter gelişiminin temelinin atıldığı en kritik dönemlerden biridir. Bu dönemde verilen karakter eğitimi, çocukların toplumsal kuralları ve ahlaki değerleri öğrenmeleri açısından büyük önem taşır. Geleceğimizin teminatı olan çocukların; empatik, dürüst, sorumluluk sahibi, saygılı, yardımsever, adil, hoşgörülü, vatansever olma gibi pek çok karakter özelliğinin temeli bu dönemde atılır. Bu özellikler, iyi insan yetiştirme, sağlıklı ve güvenli bir toplumsal yapının oluşturulması çabalarına önemli katkıda bulunur.
Kitapta, Balkan ülkeleri ve Türkiye`deki okul öncesi eğitim sistemlerinde karakter eğitimi etnopedagojik açıdan incelenmiştir. Balkan ülkeleri ve Türkiye, zengin kültürel mirasları ve tarihsel bağları ile karakter eğitimi açısından çeşitli ve değerli deneyimlere sahiptir. Kitap incelenen ülkelerin karakter eğitimi politikaları, programları ve uygulamalarını ele alıp, karşılaştırmalı olarak analiz etmekte, etnopedagojik unsurların yansımalarını ortaya koymaktadır. Ayrıca, karakter eğitiminin bireysel ve toplumsal gelişime etkileri de değerlendirilmektedir.
Bu kitabın, karakter eğitiminin geliştirilmesine ve bu alandaki farkındalığın artırılmasına katkı sağlamasını, öğrenciler, öğretmenler, ebeveynler, akademisyenler ve politika yapıcılar gibi eğitim paydaşları için değerli bir kaynak olmasını diliyoruz.