Bu kitapta yazar, o¨zellikle I·yonya dogˆa filozoflarıyla, Atinalı filozofların kars¸ılas¸tırmalı fikirlerini ele almıs¸tır. I·skenderiyeli, I·yonyalı, Atinalı filozofların yas¸am ve du¨s¸u¨nceleri u¨zerinden, tarihte insanın gerc¸egˆe dogˆru yu¨ru¨yu¨s¸u¨ dillendirilmis¸tir.
Pek c¸ok filozof, baskı ve su¨rgu¨nlere ragˆmen, yine de felsefi go¨ru¨s¸lerini cesaretle savunmus¸, geriye c¸ekilenlerin kars¸ında hep ileri adım atmıs¸lar.
Zorluklar ve baskılar kars¸ısında, kadın filozoflar c¸ok daha acı c¸ekmis¸lerdi. Pek c¸ok do¨nem bilimde, felsefede, kadın filozoflar da yok sayılmıs¸lardı. Onlar tas¸lanmıs¸, o¨ldu¨ru¨lmu¨s¸lerdi.
Yazar bu c¸alıs¸masında I·yonya dogˆa felsefecilerinin, savas¸ın, yagˆmanın o¨nu¨nde I·yonya’yı ter
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitapta yazar, özellikle İyonya doğa filozoflarıyla, Atinalı filozofların karşılaştırmalı fikirlerini ele almıştır. İskenderiyeli, İyonyalı, Atinalı filozofların yaşam ve düşünceleri üzerinden, tarihte insanın gerçeğe doğru yürüyüşü dillendirilmiştir.
Pek çok filozof, baskı ve sürgünlere rağmen, yine de felsefi görüşlerini cesaretle savunmuş, geriye çekilenlerin karşında hep ileri adım atmışlar.
Zorluklar ve baskılar karşısında, kadın filozoflar çok daha acı çekmişlerdi. Pek çok dönem bilimde, felsefede, kadın filozoflar da yok sayılmışlardı. Onlar taşlanmış, öldürülmüşlerdi.
Yazar bu çalışmasında İyonya doğa felsefecilerinin, savaşın, yağmanın önünde İyonya’yı terk ederek daha batıya Atina`ya gittiklerini ve oralarda kabul gördüklerini ele almaktadır.