Uzun süre, yurt dışında yürüttüğü çalışmalarını Türkiye’de devam ettiren ve yıllardan beri çeşitli üniversitelerde “phonétique - sesbiligisi” ve “phonologie - sesbilim” dersleri veren, Fransızcanın nasıl söylenmesi gerektiğiyle ilgili ayrıntılı çalışmalar yapan yazarın kaleme aldığı kitap, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 3. baskısını yapmıştır. Kitabın ilk iki baskısının ardından gerek akademisyenlerden ve öğrencilerden gerekse kitabı kullanan okuyuculardan gelen istek ve öneriler de dikkate alınarak, kitabın daha kullanıcı dostu olması sağlanmıştır. Bu çalışma ile Fransızcada harflerin nasıl telaffuz edileceğ
Tükendi
Gelince Haber VerUzun süre, yurt dışında yürüttüğü çalışmalarını Türkiye’de devam ettiren ve yıllardan beri çeşitli üniversitelerde “phonétique - sesbiligisi” ve “phonologie - sesbilim” dersleri veren, Fransızcanın nasıl söylenmesi gerektiğiyle ilgili ayrıntılı çalışmalar yapan yazarın kaleme aldığı kitap, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 3. baskısını yapmıştır. Kitabın ilk iki baskısının ardından gerek akademisyenlerden ve öğrencilerden gerekse kitabı kullanan okuyuculardan gelen istek ve öneriler de dikkate alınarak, kitabın daha kullanıcı dostu olması sağlanmıştır. Bu çalışma ile Fransızcada harflerin nasıl telaffuz edileceği, özellikle de hangi harflerin hangi sesleri verdiği açıklanan 800’den fazla örnekle öğrenilebilir, eğer söyleyiş yanlışlarınız varsa bunları düzeltme yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Bunun dışında, seslemi, seslemlere ayırmayı, cümlede vurgulamayı, vurgulama çeşitlerini, tonlamanın nasıl yapıldığını da öğrenebilirsiniz. Kısacası bu kitap, Fransızca kelimelerin söyleyişinde güçlük çekenlere ve söyleyişi öğrenmek isteyenlere rehber bir kitap olacaktır.
Kitap, Fransızca eğitim gören öğrencilere / eğitim veren eğitmenlere olduğu kadar, Fransızca dil sınavlarına hazırlananlara ve kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir.
Konu Başlıkları;
-Sözlü İletişim ve Sesbilimleri
-Seslerin Çıkarılışı ve Algılanışı
-Ünlüler ve Ünsüzler
-Ağız Ünlülerini Hangi Harfler Verir?
-Açık ve Kapalı “e” Sesleri Nasıl Söylenir?
-Geniz Ünlülerini Hangi Harfler Verir?
-Vurgu Nedir?
-Cümlede Vurgu Nasıl Kullanılır?
-Berkitme Vurgusu
-Tonlama ve Konuşmadaki İşlevleri
-Fransızcada Kaç Tonlama Vardır? İşlevleri
-Ulama Nasıl Yapılır? Ulama Ünsüzleri
-Ulama Yapılması Gereken Durumlar
-Söyleyiş Yanlışlarını Düzeltme Yöntemi