Gazi’nin Sineması adlı bu çalışma, birinci el kaynaklardan yola çıkarak, Gazi’nin sinemayla ilişkisini derinlikli ve bütünsel bir yaklaşımla ele alıyor. Kitap boyunca, sinema aracılığıyla, Cumhuriyet’in ilk yıllarına, dönemin sosyokültürel yapısına; Gazi’nin sinemaya, bireysel ilgisinin yanı sıra, ulusal belleğin oluşumunda ve toplumun modernleşmesinde bir araç olarak atfettiği öneme; izlediği, senaryosunu yazdırdığı, bizzat rol aldığı, önerdiği veya yapımına destek olduğu filmlere ve beyazperdedeki son yolculuğuna tanıklık edeceksiniz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sinemaya olan ilgisi az çok bilinen bir konudur.
Tükendi
Gelince Haber VerGazi’nin Sineması adlı bu çalışma, birinci el kaynaklardan yola çıkarak, Gazi’nin sinemayla ilişkisini derinlikli ve bütünsel bir yaklaşımla ele alıyor. Kitap boyunca, sinema aracılığıyla, Cumhuriyet’in ilk yıllarına, dönemin sosyokültürel yapısına; Gazi’nin sinemaya, bireysel ilgisinin yanı sıra, ulusal belleğin oluşumunda ve toplumun modernleşmesinde bir araç olarak atfettiği öneme; izlediği, senaryosunu yazdırdığı, bizzat rol aldığı, önerdiği veya yapımına destek olduğu filmlere ve beyazperdedeki son yolculuğuna tanıklık edeceksiniz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sinemaya olan ilgisi az çok bilinen bir konudur. Zaten hikâyesi de epik bir sinema filminin konusundan farksız ve bir o kadar da inanılmazdır: Kahraman bir asker, zaferden zafere koşan bir komutan, emperyalizme kafa tutan, ulusunu bağımsızlığa kavuşturarak mazlum milletlere ilham veren ve dünya barışı için mücadele eden bir lider… Yaşamı, olağanüstü bir insanın, aynı zamanda bir ulusun menkıbesidir.