Din ve maneviyat konusunda uzun süre devam eden tartışmalar, çağdaş dünyada din ve maneviyatın insan hayatında yer bulamayacağı yönündeydi. Tam aksine pek çok ülkede dini ve manevi bir canlanma gerçekleşmiş, ancak bu gerçeklik de beraberinde yeni bir eğitim anlayışı ve bakış açısı getirmiştir. Bu çalışmada, din eğitiminin temeline; sağlıklı bir Allah inancının geliştirilmesi ve bu inancın, gençlerin kendisi, toplum, çevre ve nihayetinde Yaratıcısı ile sağlıklı ilişkiler kurması fikri yerleştirilmiştir.
Gençlik dönemiyle ilgili ülkemizde makale, kitap bölümü ve sempozyum bildirileri şeklinde &c
Tükendi
Gelince Haber VerDin ve maneviyat konusunda uzun süre devam eden tartışmalar, çağdaş dünyada din ve maneviyatın insan hayatında yer bulamayacağı yönündeydi. Tam aksine pek çok ülkede dini ve manevi bir canlanma gerçekleşmiş, ancak bu gerçeklik de beraberinde yeni bir eğitim anlayışı ve bakış açısı getirmiştir. Bu çalışmada, din eğitiminin temeline; sağlıklı bir Allah inancının geliştirilmesi ve bu inancın, gençlerin kendisi, toplum, çevre ve nihayetinde Yaratıcısı ile sağlıklı ilişkiler kurması fikri yerleştirilmiştir.
Gençlik dönemiyle ilgili ülkemizde makale, kitap bölümü ve sempozyum bildirileri şeklinde çeşitli çalışmalar olmasına rağmen bir bütün olarak gençlik dönemi din eğitimine ait müstakil bir kitap bulunmamaktadır. İşte bu çalışma, gençlerin din eğitimini psikoloji, pedagoji ve teoloji bütünlüğü çerçevesinde ele almakta ve okuyucunun interdisipliner bir bakış açısı kazanmasını amaçlamaktadır.