Beşer, hata yapmaktan ve günaha düşmekten beri değildir. Allah Teala yaratmış olduğu insanın bu özelliğini en iyi bilen olduğu için kullarına bu günahlarını affettirecek hususları da beyan etmiştir. Onların günahlarını yok edecek hususlardan biri tövbe edip duaya sarılmak, diğeri de bazı amelleri işlemektir. Zira Allah Teala kulunu zora sokmayı değil, ferahlığa kavuşturmayı murat eder. O’nun affetmediği sadece iki şey vardır. Onlardan biri şirk üzerine ölmek, ikincisi de kul hakkıyla Allah’ın huzuruna çıkmaktır. Bunun dışında dilediği kişileri affedebileceğini ferman buyurmuştur.
Bizler ahir zaman ümmeti olarak fazla günaha bulaşmamız hasebiyle bu günahlara kefaret olacak söz ve davranışlara daha çok sarılmalı, Allah’ın huzuruna bu
Tükendi
Gelince Haber VerBeşer, hata yapmaktan ve günaha düşmekten beri değildir. Allah Teala yaratmış olduğu insanın bu özelliğini en iyi bilen olduğu için kullarına bu günahlarını affettirecek hususları da beyan etmiştir. Onların günahlarını yok edecek hususlardan biri tövbe edip duaya sarılmak, diğeri de bazı amelleri işlemektir. Zira Allah Teala kulunu zora sokmayı değil, ferahlığa kavuşturmayı murat eder. O’nun affetmediği sadece iki şey vardır. Onlardan biri şirk üzerine ölmek, ikincisi de kul hakkıyla Allah’ın huzuruna çıkmaktır. Bunun dışında dilediği kişileri affedebileceğini ferman buyurmuştur.
Bizler ahir zaman ümmeti olarak fazla günaha bulaşmamız hasebiyle bu günahlara kefaret olacak söz ve davranışlara daha çok sarılmalı, Allah’ın huzuruna bu salih amelleri yapmış olarak çıkmayı arzulamalıyız. İşte bu kitap günahlara kefaret olan ve onları yok eden söz ve davranışların neler olduğunu Hz. Peygamberin (s.a.) Hadis-i Şerifleriyle izah eden bir eserdir.
Cenab-ı Hak bizi Peygamber’in (s.a.) günahların kefareti hakkındaki Hadis-i Şeriflerinden hakkıyla istifade eden kullarından eylesin!