Bu kitap Yazılım Mühendisliği dersinde, yüksek lisans derslerinden Nesneye Yönelik Yazılım Mühendisliği dersinde ve Adli Bilişim yüksek lisans derslerinden Güvenli Yazılım Geliştirme dersinde yardımcı ders kitabı olarak okutulacak niteliktedir. Kitabımız, yazılım tasarım ve geliştirmenin tüm aşamalarında yazılımın güvenliğini artıracak şekilde anlaşılması ve erişimi kolay ipuçları, öneriler ve tavsiyeler sunmak üzere tasarlanmıştır.
Güvenli yazılım geliştirmek üzere gerekli araçlar, paradigmalar, modeller ve metodolojiler içermektedir.
Kitabımızda Nesneye yönelik programlama, yazılım mühendisliği, tasarım desenleri, karşıt des
Tükendi
Gelince Haber VerBu kitap Yazılım Mühendisliği dersinde, yüksek lisans derslerinden Nesneye Yönelik Yazılım Mühendisliği dersinde ve Adli Bilişim yüksek lisans derslerinden Güvenli Yazılım Geliştirme dersinde yardımcı ders kitabı olarak okutulacak niteliktedir. Kitabımız, yazılım tasarım ve geliştirmenin tüm aşamalarında yazılımın güvenliğini artıracak şekilde anlaşılması ve erişimi kolay ipuçları, öneriler ve tavsiyeler sunmak üzere tasarlanmıştır.
Güvenli yazılım geliştirmek üzere gerekli araçlar, paradigmalar, modeller ve metodolojiler içermektedir.
Kitabımızda Nesneye yönelik programlama, yazılım mühendisliği, tasarım desenleri, karşıt desenler ve güvenlik tasarım desenlerinin tanımlandığı kavramlar bölümü akabinde güvenlik tasarım desenleri mimari, tasarım ve uygulama seviyelerine göre kategorilendirilmiştir. Nesnelerin interneti dünyasında güvenlik hususuna değinmek amacıyla IOT güvenlik tasarım desenleri, kurumsal güvenliğin sağlanması için tasarım desenleri yaklaşımları, kurumsal güvenlik ve risk yönetimi tasarım desenleri, yazılım sistemleri için tanımlama ve kimlik doğrulama tasarım desenleri, erişimlerin kontrolü mekanizmalarındaki tasarım desenleri, işletim sistemleri için kontrol modelleri ve hesap yönetimi tasarım desenleri ile güvenlik duvarı uygulamalarındaki tasarım desenleri ve güvenli internet uygulamalarında yer alan tasarım desenlerine yer verilmiştir.